Σαρηγιάννης: “Ασφαλέστερο να συζητάμε για 25 Ιανουαρίου το άνοιγμα των σχολείων”

Την ανησυχία του για το κυβερνητικό πλάνο του ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου καθώς το θεωρεί επισφαλές εξέφρασε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι πως «μ’ αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, το 11/1 είναι ακόμα υψηλού κινδύνου ημερομηνία. Είναι νωρίς. Από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση. Ασφαλέστερο είναι να συζητάμε για μετά τις 20 του μήνα, ίσως και 25 που είναι Δευτέρα. Οι γονείς που μετακινούνται, επηρεάζουν κατά ένα 10% την διασπορά του ιού».

Μιλώντας στο Open ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε ότι «το άνοιγμα-κλείσιμο σχολείων έπρεπε να είχε γίνει τον Οκτώβριο. Θα ήμασταν καλύτερα τώρα» είπε και προέτρεψε κυβέρνηση και ειδικούς «να περιμένουμε Τρίτη, Τετάρτη τα δεδομένα των Χριστουγέννων. Θα έχουμε αρκετά στοιχεία την Πέμπτη για να κάνουμε πρόβλεψη και για την εικόνα της Πρωτοχρονιάς» είπε ο καθηγητής.

Παράλληλα, τόνισε ότι προκαλεί ανησυχία η αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ, η οποία γίνεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. «Στα κρούσματα, η αποκλιμάκωση έχει αρχίσει κι αυτή να μειώνεται. Κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος πραγματικά χαλάρωσε. Καλώς λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα. Αν το αφήναμε να προχωρήσει, θα είχαμε αντιστροφή πορείας και δεν έχουμε πολυτέλεια να συμβεί αυτό στις ΜΕΘ. Μάλλον έδρασαν προληπτικά. Καλά έκαναν και πήραν το μέτρο» επεσήμανε.

Όσον αφορά στο πότε θα είναι ασφαλές να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες τόνισε ότι «το θέμα είναι η αγορά να ανοίξει με ασφάλεια. Να ανοίξουμε με ζώνες το εμπόριο. Σε περιοχές για παράδειγμα, όπως τα νησιά που δεν έχουν σύνδεση με άλλες περιοχές ή άλλες περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να κάνουμε απολύμανση και στον αέρα σε εσωτερικούς χώρους».

Πηγή: in.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έτσι μπράβο, σε 5 μήνες έφυγε η χρόνια εξάλου, γιατί να ανοίξετε ? Να κουραστούνε τα παράσιτα οι εκπευδετικοι της χώρας σε όλες τις βαθμίδες, να βγάλουν κανά σπόνδυλο από την πολύ δουλειά η να κάμει ο διάολος να μάθουν κάτι τα παιδιά μας και να γίνουν σκεπτόμενοι πολίτες ο μη γένοιτο και ξεπεράσουν στο 0 μορφωτικό επίπεδο τους λαθρους και τους δημιουργήσουν …ψυχολογικά ! Συνεχίστε με κλειστά σχολεία, βγαλετε και άλλους μπουνταλάδες να εξαρτωντε από τα επιδόματα τους και να τους κλειδαμπαρώνετε όποτε θέλετε ! Όμως η μέρα θ έρθει που οι κρεμάλες στο Σύνταγμα θα χειροκροτηθούνε από εκατομμύρια τέτοιους μπουνταλάδες και μαντέψτε ποιοί θα κρεμώντας στις άκρες των σχοινιών !
    Εκεί θα νοιώσετε πως το όνομα σας και το σόι σας θα γίνει εισητηριο να ανεβείτε στην κρεμάλα !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ