Σαρηγιάννης: «Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση, θα καταρρεύσουν όλα»

σαρηγιάννης-αν-ανοίξουν-μαγαζιά-θα-έ-1033616

Αποκαρδιωτικά είναι τα όσα είπε στο LiveNews, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι προσομοιώσεις που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, για να “προβλέψουν” το μέλλον της πανδημίας στη χώρα μας.

“Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα” είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο, για να προσθέσει ότι με τα κρούσματα που υπάρχουν σε Αττική αλλά και Θεσσαλονίκη, δε μπορεί να γίνει άνοιγμα του lockdown, το επόμενο δεκαπενθήμερο.

“Δεν είναι όλα καλά, η Αττική προφανέστατα έχει πρόβλημα, η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει…” είπε.

Όμως το πιο σημαντικό, είναι ότι με βάση τις προσομοιώσεις των επιστημόνων, τα κρούσματα θα ανέβουν κι άλλο.

“Αυτό που εμείς βλέπουμε από τις προσομοιώσεις, είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή… Συνεχή αύξηση! Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση, θα καταρρεύσουν όλα. Να ανοίξουμε όταν οι δραστηριότητες έχουν κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν με ασφάλεια” πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι ο κύριος Σαρηγιάννης, είχε μιλήσει στο παρελθόν για 3.000 κρούσματα μέχρι το τέλος Μαρτίου και… δυστυχώς, επαληθεύτηκε.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook