Σαρηγιάννης: Πτωτική η πορεία της πανδημίας – Τι γίνεται στην Κρήτη

σαρηγιάννης-πτωτική-η-πορεία-της-πανδ-1270819

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, τα χθεσινά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι είμαστε στην αρχή μιας πτωτικής πορείας πανελλαδικά.

Σε ότι αφορά την Κρήτη, σύμφωνα με την έκθεση:

Στα Χανιά με 61 κρούσματα έχουμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με την Παρασκευή και επιβράδυνση της ανοδικής τάσης, έχοντας ήδη βρεθεί πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχής ανησυχίας.

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 157 κρούσματα, παρατηρείται μικρότερος αριθμός σε σχέση με την Παρασκευή, βρίσκεται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχής ανησυχίας (Σχήμα 45), και συνεχίζει ανοδικά, αλλά με μειωμένη ένταση.

Μειωμένος αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 51 κρούσματα, και επιβραδύνεται έντονα η ανοδική τάση, που το έχει επαναφέρει πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχής ανησυχίας.

Στο Λασίθι παρατηρείται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την Παρασκευή, καθώς εντοπίστηκαν 13 κρούσματα, συνεχίζει πτωτικά, αλλά θα εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας για λίγες ακόμα ημέρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook