Σαρηγιάννης: Χειρότεροι οι νέοι υπολογισμοί – 2.000 κρούσματα τον Αύγουστο

σαρηγιάννης-χειρότεροι-οι-νέοι-υπολο-1232868

Τη έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία έφτασαν το Σάββατο (3/7) τα 1001 σχολίασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και δεν έκρυψε την ανησυχία του πως βρισκόμαστε πριν από το 4ο κύμα της πανδημίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων, ενώ τα 1001 κρούσματα δήλωσε πως «μας έστειλαν ξανά στον υπολογιστή για να επαναλάβουμε τους υπολογισμούς μας και προσπαθήσαμε να υπολογίσουμε ποια είναι η διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα». Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι χειρότερο».

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπογράμμισε πως η έκρηξη των κρουσμάτων που είχε υπολογίσει πως θα συμβεί τον 15αύγουστο πρόκειται να σημειωθεί στα τέλη Ιουλίου, ενώ στα τέλη Αυγούστου δεν αποκλείεται τα κρούσματα να αγγίξουν όπως είπε, τα 2.000.

«Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες»

Σε ερώτηση για το αν βγήκαν νωρίς οι μάσκες, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης παραδέχθηκε πως η χρονική στιγμή που οι πολίτες αφαίρεσαι τις μάσκες προστασίας στους εξωτερικούς χώρους δεν ήταν η κατάλληλη, τονίζοντας πως αν δεν αγγίξουν τους 100.000 οι εμβολιασμοί τον Ιούλιο, θα υπάρξουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα.

«Το κυρίαρχο είναι να εμβολιαστούμε. Να μην κάνουμε υπερβολές στα ανοίγματα, γιατί καταλαβαίνω την ανάγκη που έχουμε όλοι να χαρούμε το καλοκαιρί. Εδώ πρέπει να δείξουμε λίγη σύνεση. Και θα έλεγα και στην Κυβέρνηση να είναι λίγο φειδωλή στο θέμα των ανοιγμάτων που ήδη έχει σχεδιάσει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook