Σάντουιτς με παντζάρι και χούμους: Τέλειο νηστίσιμο σνακ για το γραφείο

σάντουιτς-με-παντζάρι-και-χούμους-τέλ-1656474

Τα παντζάρια αν και αποτελούν μέρος μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής συχνά μένουν εκτός διατροφικού πλάνου, απλώς και μόνο επειδή τα «ξεχνάμε» ή έχουμε βαρεθεί να τα τρώμε ως σαλάτα.

Το βαθυμόβ όμως αυτό λαχανικό διαθέτει μια τόσο εντυπωσιακή διατροφική αξία με θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Πλούσιο σε ζωτικής σημασίας μέταλλα όπως το κάλιο, το ασβέστιο, το σίδηρο, το μαγνήσιο, το φώσφορο και το νάτριο, το «κοκκινογούλι», όπως επίσης είναι γνωστό το παντζάρι, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, βελτιώνει την αντοχή, μειώνει την χοληστερίνη και την υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία του εγκεφάλου. Τα αμινοξέα, οι βιταμίνες A, B και C, τα αντιοξειδωτικά όπως φλαβονοειδή και καροτενοειδή και οι φυτικές ίνες είναι μερικοί ακόμα καλοί λόγοι να προσθέσεις το εν λόγω λαχανικό στα γεύματά σου.

Η ελαφρώς γλυκιά γεύση και η ζουμερή υφή του καθιστούν το παντζάρι μια υγιεινή προσθήκη σε πολλές και διαφορετικές συνταγές είτε γλυκές, είτε πάλι αλμυρές. Αν, ωστόσο, έχεις ξεμείνει από ιδέες και δεν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις πέρα από την σαλάτα, τα smoothies και τις σούπες, το παρακάτω εύκολο, χορταστικό και νηστίσιμο σάντουιτς από την διατροφολόγο Κωνσταντίνα Βουδούρη με παντζάρι και χούμους, θα σε βοηθήσει να σκεφτείς πιο δημιουργικά τα λαχανικά σου, ετοιμάζοντας σε χρόνο dt ελαφριά και κυρίως θρεπτικά γεύματα.

Υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί ολικής με προζύμι (μπορείς να το ψήσεις για να γίνει τραγανό)
  • 1 κ.γ πεστο βασιλικού ή πάστα ελιάς
  • 1 μεγάλο παντζάρι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. χούμους

Εκτέλεση:

  • Άλειψε τις δύο φέτες ψωμιού, την μια με χούμους και την άλλη με το πέστο και πρόσθεσε στην μέση το παντζάρι.
  • Κλείσε το σάντουιτς και απόλαυσέ το κρύο ή ζεστό.
  • Αν επιθυμείς να εμπλουτίσεις ακόμα περισσότερο το εν λόγω γεύμα μπορείς να προσθέσεις ένα αυγό βραστό ή τυρί cottage για περισσότερη πρωτεΐνη, ρόκα ή σπανάκι για περισσότερες φυτικές ίνες.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook