Σαλβαντόρ Νταλί: Η ταραχώδης σχέση με τη σύζυγό του Γκαλά γίνεται ταινία

σαλβαντόρ-νταλί-η-ταραχώδης-σχέση-με-τ-1219523

Η περίπλοκη σχέση του Ισπανού ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί και της Ρωσίδας συζύγου του, Γκαλά Ντεβουλίνα, γίνεται ταινία με τον τίτλο «Daliland».

Η ταινία ξεκινά από το 1973 και εστιάζει στα τελευταία χρόνια της κοινής ζωής τους με φόντο την Ισπανία. Μέσα από την ματιά του Τζέιμς, του νεαρού, που βοηθά τον ζωγράφο στην προετοιμασία μίας έκθεσης του, ξετυλίγεται η θυελλώδης σχέση τους.

Την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Μέρι Χάρον, ενώ το καστ απαρτίζουν οι Μπεν Κίνγκσλεϊ στον ρόλο του Σαλβαντόρ Νταλί, η βραβευμένη στις Κάννες ηθοποιός Μπάρμπαρα Σούκοβα στο ρόλο της Γκαλά και τέλος ο Έζρα Μίλερ ως ο νεαρός ζωγράφος Τζέιμς.

Ο ρόλος της Γκαλά στην ζωή του Νταλί δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα. Εκτός από σύζυγος του, φαίνεται να ήταν και ατζέντης του, καθώς -όπως λέγεται- διέθετε ένα σπάνιο ταλέντο να βρίσκεται συνεχώς μέσα στην αγορά της τέχνης και να γνωρίζει όλες τις τάσεις.

Φυσικά, υπάρχουν και οι γνώμες, που διχάζουν σχετικά με την προσωπικότητα της γυναίκας, που έμεινε με τον Νταλί μέχρι και τον θάνατο του. Πολλοί μελετητές της ζωής του ζωγράφου τη χαρακτηρίζουν ως «τέρας» και τη θεωρούν υπεύθυνη και για την άνοδο, αλλά και για την μεγαλομανία του ζωγράφου. Ακόμα, τής έχουν αποδοθεί οι χαρακτηρισμοί «δαιμόνια», «απαιτητική» και «φιλόδοξη».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1929, όταν εκείνη ήταν ακόμα παντρεμένη με τον ποιητή και φίλο του Νταλί, Πολ Ελιάρ. Ο ζωγράφος ήταν μόλις 25 ετών, ενώ εκείνη 11 χρόνια μεγαλύτερη του. Όταν αργότερα η Γκαλά χώρισε το 1934, παντρεύτηκαν. Σίγουρα όμως, ο ζωγράφος δεν ήταν ο μοναδικός άντρας στη ζωή της, καθώς η συγγραφέας ήταν γνωστή για τις ερωτικές της περιπέτειες.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook