Σάλος στην Τουρκία! Συνταγματάρχης στην Πολεμική Αεροπορία διέρρεε απόρρητα έγγραφα με αντάλλαγμα… ροζ χάρες

σάλος-στην-τουρκία-συνταγματάρχης-στ-1614472

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη ότι ένας συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας διέρρεε σε συμμορία απόρρητα έγγραφα, με αντάλλαγμα… σεξουαλικές χάρες.

Όπως αποκαλύπτει το Nordic Monitor, ο επικεφαλής της διεύθυνσης Αξιολόγησης και Ελέγχου της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (DEDENT), Γιασάρ Καντίογλου, θεωρήθηκε ευάλωτος για εκβιασμούς λόγω των εξωσυζυγικών του περιπετειών.

Ο Καντίογλου, είχε επανειλημμένα παραβιάσει τους κανονισμούς στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε εργαστεί και κρατούσε μυστικούς φακέλους στο προσωπικό του σημειωματάριο. Μάλιστα θωρούνταν ύποπτος για διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες.

Όπως αποκαλύφθηκε, είχε σχέσεις με μία συμμορία οργανωμένου εγκλήματος, που είχε εμπλοκή σε υποθέσεις πορνείας και είχε δημιουργηθεί με σκοπό να αποκτάει διαβαθμισμένο υλικό από αξιωματούχους του στρατού και γραφειοκράτες της κυβέρνησης, οι οποίες έγιναν γνωστές για πρώτη φορά το 2011, όταν οι εισαγγελείς στη Σμύρνη είχαν απαγγείλει κατηγορίες σε πολλούς υπόπτους.

Ο όγκος των εγγράφων που κατασχέθηκε από τους υπόπτους ενοχοποίησε τόσο απλούς πολίτες αλλά και στερεωτικό προσωπικό για διαρροή ευαίσθητων πληροφορίων συμπεριλαμβανομένων απόρρητων εγγράφων του ΝΑΤΟ στη συμμορία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το όνομα του Καντίογλου ανακαλύφθηκε σε έγγραφα που εντοπίστηκαν στον μεγέθους 120 GB σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε από το σπίτι της Ναρίν Κορκμάζ, μίας συνοδού πολυτελείας και κύριας υπόπτου, στην οποία είχαν απαγγελθεί πολλαπλές κατηγορίες.

Τα ίδια έγγραφα βρέθηκαν, επίσης, σε στικάκι που κατασχέθηκε από τον Μπιλκίν Οζκαϊνάκ, τον αρχηγό της εγκληματικής ομάδας. Αυτό έκανε τους εισαγγελείς να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι πληροφορίες που συλλέγονταν από τα διάφορα μέλη της οργάνωσης κατέληγαν στα χέρια του αρχηγού της συμμορίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συμμορία είχε αποκτήσει βίντεο ερωτικού περιεχομένου του Καντίογλου με τη Νεσί Εμινέ Γεσίλ, με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση. Μάλιστα, σχεδίαζε να εκβιάσει τον Καντίογλου με αυτά τα βίντεο σε περίπτωση που δεν συνεργαζόταν.

Έγγραφα του Γενικού Επιτελείου με ημερομηνία 9 Μαΐου 2013, περιλαμβάνουν λίστα από παραβιάσεις που κατηγορείται πως διέπραξε ο Καντίογλου επειδή τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο από με μαχητικά, την ώρα του εφοδιασμού με πυραύλους και οπλισμό.

Πηγή: nordic monitor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook