Σάλος στην Κύπρο: Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους καθηγητές να σκίσουν σελίδα βιβλίου

σάλος-στην-κύπρο-το-υπουργείο-παιδεία-1279274

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβαν οι εκπαιδευτικοί

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο από ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβαν εκπαιδευτικοί την Τρίτη για να σκίσουν από βιβλίο του μαθήματος Αγγλικών της Β’ Λυκείου, σελίδα η οποία είχε αναφορές στον Τούρκο ηγέτη, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Η επίμαχη σελίδα έχει αναφορές στον Τούρκο Μουστάφα Κεμάλ Ατατούρκ με τίτλο: «Ο καλύτερος ήρωας της Τουρκίας» αλλά και κείμενο με τίτλο «Frida Kahlo και Diego Rivera: Οι ήρωες του καλλιτεχνικού κόσμου».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες εκπαιδευτικών, οι καθηγητές του μαθήματος πήραν ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο ζητείτο από τους καθηγητές η αφαίρεση της σελίδας 36 του βιβλίου «Oxford Discover Futures 3, Workbook» δηλαδή –όπως αναφέρει η εγκύκλιος- να σκιστεί πριν δοθεί το βιβλίο στους μαθητές.

Να σημειωθεί πως το αρμόδιο υπουργείο δεν τοποθετήθηκε, με την επίσημη οργάνωση των καθηγητών να ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου αναφορικά με το κατά ποσόν ισχύει το ότι δόθηκαν οδηγίες για σκίσιμο της σελίδας.

Όπως δήλωσε στον κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό ΑΣΤΡΑ, ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας, το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρία της γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ ενώ τόνισε ότι θα ζητηθεί και συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει όλους. Αυτό που έχει σημασία, τόνισε δεν είναι το ποιο πρόσωπο απεικονίζεται σε ένα βιβλίο αλλά να αποκτήσουν τα παιδιά κριτική σκέψη έτσι ώστε να αποκτήσουν λογική και να μπορούν να κρίνουν από μόνα τους.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook