Σάλος στην Κύπρο με βάπτιση: Τρομαγμένοι οι γονείς φώναζαν «σιγά το μωρό» | Video

σάλος-στην-κύπρο-με-βάπτιση-τρομαγμέν-1123244

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Κύπρο μετά από εικόνες που είδαν το φως από βάφτιση μωρού που έγινε σε εκκλησία της επαρχίας Λεμεσού, με την μητέρα να καταγγέλλει τη βίαιη συμπεριφορά του ιερέα.

Η μητέρα του παιδιού, δημοσιεύοντας το βίντεο από τη στιγμή της βάφτισης στα social media, κατήγγειλε ότι ο ιερέας χτύπησε το παιδί. «Αυτός ο πάτερ χτύπησε το μωρό μου, του φωνάζαμε όλοι και του λέγαμε σιγά το μωρό και να μας απαντά έτσι βαφτίζω εγώ! Το μωρό εννοείται ότι μετά ήταν ολοκόκκινο σε όλο του το σώμα και σε σοκ! Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πάτερ και μας χάλασε την πιο όμορφη μέρα! Όσο για τον τρόπο του ήταν γενικά απαίσιος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα έχει πάρει τη νομική οδό, με την δικηγόρο της οικογένειας του βρέφους, Έλενα Καρίτζη να λέει σε δηλώσεις της στον Alpha Κύπρου, ότι έχει λάβει οδηγίες από τους γονείς του βρέφους για να προβεί σε σχετική καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές για διερεύνηση του περιστατικού και την «εν γένει συμπεριφορά του ιερέα κατά την διάρκεια της βάπτισης».

«Εξ όσων έχουμε ενημερωθεί από τους γονείς του βρέφους λόγω και του γεγονότος ότι το μωρό ήταν ανήσυχο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οικογένεια επισκέφτηκε εσπευσμένα τον παιδίατρο του βρέφους», σημειώνει η δικηγόρος και αναφέρει πως διαπίστωσε ότι το βρέφος έφερε μώλωπες σε αρκετά σημεία του σώματός του και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η ανησυχία που είχε το βρέφος οφείλεται σε σοκ.

Η πλευρά του ιερέα

Από την πλευρά του ο ιερέας, σύμφωνα με το sigmalive.com, περιγράφει ότι το μωρό «πήγε να γλιστρήσει» και ότι «δεν υπήρχε πρόθεση να χτυπήσω ή να τραυματίσω το μωρό».

«Η βάφτιση όπως φαίνεται και στο βίντεο είναι η τριπλή ανάδυση-κατάδυση του μωρού. Η αλήθεια είναι ότι το μωρό κάποια στιγμή πήγε να γλιστρήσει και όπως βλέπεται το χέρι μου πάει κάτω από τον γοφό του για να μην χτυπήσει σε άλλο μέρος του σώματος του. Δεν υπήρχε πρόθεση από μένα να χτυπήσω ή να τραυματίσω το βρέφος. Έχω βαφτίσει πολλά παιδιά. Απλώς, όταν αντιλήφθηκα ότι αντιδρούσε προσπάθησα να γίνει η όλη διαδικασία όσον το δυνατόν πιο σύντομα», ανέφερε ο ιερέας σύμφωνα με το cyprustimes.com.

«Κάποτε είναι και η κακή στιγμή. Να απολογηθώ για την κακή στιγμή. Για όνομα του Θεού, πατέρας παιδιών είμαι κι εγώ, έχω βαφτίσει πολλά παιδιά. Αν έχει συμβεί κάτι που λύπησε την οικογένεια να απολογηθώ», είπε ο ιερέας.

Για το περιστατικό θα ενημερωθεί με την επιστροφή του στην Κύπρο ο μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook