Σάλος με τροπολογία του υπουργείου Υγείας: Πλήρης ασυλία, καμία ευθύνη, καμία δίωξη για τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

σάλος-με-τροπολογία-του-υπουργείου-υγ-1210733

Νέα προκλητική τροπολογία έρχεται από την κυβέρνηση για να «χωθεί» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, το οποίο ψηφίζεται σήμερα.

Με την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προβλέπεται η θέσπιση του ακαταδίωκτου για τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοίου Covid 19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ειδικότερα το άρθρο 4 αναφέρει ότι τα μέλη των παραπάνω επιτροπών «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

Να σημειωθεί ότι αίσθηση προκαλεί η αναφορά πως τα μέλη όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν, αλλά ούτε να εξεταστούν. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν αυτό τους προστατεύει για παράδειγμα από μια πιθανή εισαγγελική έρευνα ή μια προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Η προκλητική αυτή ρύθμιση έρχεται τη στιγμή που ασκούνται έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε μέρος των πρακτικών, στο οποίο φανερώνονταν οι πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση στους επιστήμονες.

Όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την πανδημία να παραμένει σε έξαρση και την κυβέρνηση να αποφασίσει να… ανοίξει τα πάντα μετά το Πάσχα, κάτι που έχει συναντήσει σημαντικές ενστάσεις από τους λοιμωξιολόγους. Το παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, και ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα.

Τέλος, παραμένει άγνωστη ποια είναι η άποψη της επιτροπής και για το άνοιγμα του τουρισμού, εφόσον, βέβαια, έχει ερωτηθεί

epitroph melon den diokontai

Οργή ΣΥΡΙΖΑ, ζητά απόσυρση της τροπολογίας

«Ο κ. Μητσοτάκης πετά την ευθύνη για τα εγκληματικά λάθη στην πανδημία στην Επιτροπή – Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία για ασυλία» καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, αντιδρώντας με οργισμένο τρόπο στην αιφνιδιαστική τροπολογία.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία αυτή «εξηγεί για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Επιβεβαιώνει δε την κριτική μας πως ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα και φέρνει τους επιστήμονες προ τετελεσμένων και προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων».

«Η διάταξη αυτή προσβάλλει το κύρος της επιτροπής στη κοινή γνώμη και δίνει στρεβλή εντύπωση για τα μέλη της. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός, συνεπώς οι όποιες ευθύνες για τα εγκληματικά λάθη που έχουν οδηγήσει στο 6μηνο αποτυχημένο λοκντάουν, στην κατάρρευση του ΕΣΥ και της οικονομίας, είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του. Αναμένουμε την άμεση απόσυρση της αντισυνταγματικής αυτής διάταξης και την άμεση δημοσίευση των πρακτικών από όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής ώστε να κατανοήσουμε για ποιες παρεμβάσεις υπουργών του κ. Μητσοτάκη ζητείται σήμερα η ασυλία» προσθέτει.

Πηγή: efsyn.gr

One thought on “Σάλος με τροπολογία του υπουργείου Υγείας: Πλήρης ασυλία, καμία ευθύνη, καμία δίωξη για τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

  1. Αν ο κόσμος έχει χάσει μέλη της οικογένειας του άδικα και αδικαιολόγητα και δεν μπορεί να πάει στην δικαιοσύνη τον υπαίτιο τότε υποχρεώνεται να πάρει το νόμο στα χέρια του !
    Εδώ δεβν μιλάμε για τρακάρισμα αυτοκινήτου η κλοπή ενός πορτοφολιού κύριοι ! Εδώ μιλάμε για 10.000 ζωές και εκατονταδες αυτοκτονίες, θα ειστε ηλίθιοι αν πιστευτέ ότι μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από ένα νόμο ακόμα και αν τον έφτιαξε ο Πάπας ! Με το νόμο αυτό επιβεβαιώσατε τίς υποψίες που έχουμε όλοι στη σκέψη ότι δηλαδή οι άνθρωποι μας δολοφονήθηκαν από άσχετους, ανίκανους που το μόνο που είχαν στο μυαλό ήταν ο μισθός και η καρέκλα ! Όλοι τους ξέρουμε, τους τρώγαμε στη μάπα καθημερινά, πολιτικούς, « επιστήμονες «, δημοσιογράφους, γιατρούς, παπαγαλάκια κλπ.
    Φοβάμαι ότι ο επίλογος θα γραφτεί από το λαό, όχι από εσάς !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook