Σάλος με παπαράτσι που τράβηξε σεξιστική φωτογραφία την πρωθυπουργό της Φινλανδίας

σάλος-με-παπαράτσι-που-τράβηξε-σεξιστ-1464618

Μαζικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φινλανδία το θέμα που έχει προκύψει με φωτογραφία της πρωθυπουργού της χώρας, Σάνα Μάριν, στην οποία απεικονίζεται να σπρώχνει ένα παιδικό καρότσι, φορώντας κολάν.

Η φωτογραφία που τράβηξε παπαράτσι δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Seiska, με πλήθος κόσμου να κάνει λόγο για σεξισμό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του JSN, Ίρο Χίβονεν, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η απόφαση για το εάν θα υποβληθεί επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο θα ληφθεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, στα τέλη Ιουνίου. «Σε μια τέτοια περίπτωση το θέμα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου στα τέλη Αυγούστου», συμπλήρωσε.

Το JSN είναι ένα εποπτικό όργανο που έχει συσταθεί από έντυπα ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Παράπονο στο JSN μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε πολίτης πιστεύει ότι υπήρξε παραβίαση της δίκαιης δημοσιογραφικής πρακτικής στα μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής του περιοδικού Seiska, υπεραμύνθηκε της επιλογής να δημοσιευθεί η φωτογραφία. Μάλιστα μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο πρακτορείο YLE τόνισε ότι επρόκειτο για μία ειδησεογραφική φωτογραφία. Σημειώνεται πως η καταγγελία υποβλήθηκε στο φινλανδικό συμβούλιο ΜΜΕ από άτομο του οποίου η ταυτότητα είναι άγνωστη, ενώ γίνεται επίκληση στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας της ιδιωτικότητας.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία φωτογραφία της Φινλανδής πρωθυπουργού προκαλεί αντιδράσεις. Είναι ενδεικτικό ότι το 2020 βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο με αφορμή την απόφασή της να ποζάρει χωρίς σουτιέν στον φακό του περιοδικού Trendi. Τότε άλλοι θεώρησαν απρεπή την εμφάνισή της και άλλοι τη στήριξαν με παρόμοιες φωτογραφίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trendi & Lily (@trendimag)

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook