Σάλος με νέες δηλώσεις Γεωργιάδη: Η προστασία α’ κατοικίας κάνει ζημιά στην οικονομία, κανονικότητα σημαίνει ισχυρές τράπεζες

σάλος-με-νέες-δηλώσεις-γεωργιάδη-η-προ-741991

Ζημιογόνα χαρακτήρισε την προστασία της πρώτης κατοικίας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει». Χαρακτήρισε επίσης την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία.

«Ο λόγος είναι απλός» είπε και το αιτιολόγησε:

«Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκπλειστηριασμού της α΄κατοικίας δεν υπάρχει στεγαστικό δάνειο της α’ κατοικίας, γιατί ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στεγαστική πίστη σε κάποιον που δεν έχει καμία άλλη περιουσία είναι να εκπλειστηριάζεται η α’ κατοικία.

Αν υπερασπίζεσαι την προστασία της α΄κατοικίας με ένα είδος ιδεολογικής εμμονής στην πραγματικότητα θέλεις να αφήσεις άλλους ανθρώπους χωρίς δουλειά. Όχι εγώ αυτό δεν το δέχομαι» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια είπε:

«Ναι, ήταν σωστός ο νόμος Κατσέλη, σωστά ψηφίστηκε τότε που η Ελλάδα κατέρρεε. Όσο η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσης όμως, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, μπορεί να διαφωνούμε ως προς το πότε πρέπει να είναι αυτό Απρίλιος του 2020 ή Απρίλιος του 2021, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής ότι είσοδος στην κανονικότητα σημαίνει είσοδο στην κανονική καπιταλιστική οικονομία, που σημαίνει τράπεζες ισχυρές» ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε:

«Εγώ θέλω να έχουμε προστασία στην πρώτη κατοικία του ανθρώπου που πραγματικά και αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει και δεν έχει άλλη λύση. Αυτός πρέπει να προστατευτεί. Σε αυτόν θα φτιάξουμε δίχτυ προστασίας. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε για ποιους μιλάμε. Στο σύνολο όμως η οικονομία πρέπει να φύγει μπροστά».

Δείτε:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Η άποψη πως «η προστασία της α’  κατοικίας ζημιώνει την οικονομία» είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη. Αρκετά με την απάτη της ΝΔ.

Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή» ανέφερε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Αντιδράσεις από το Κίνημα Αλλαγής

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής.

Σε δήλωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος ανέφερε:

«Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις.Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μην τους ξεφύγει και κανένας».

ΚΚΕ: Πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

«Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, ότι «η προστασία της α’ κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία» αποτελούν πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που βλέπουν τη θηλιά των τραπεζών και των funds να σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω τους. Παράλληλα αποτελεί μία κυνική και θρασύτατη ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης για τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται», απαντά μέσω σχολίου του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Με το ΚΚΕ να προτείνει επί του θέματος: «Να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα η προστασία της α’ κατοικίας, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, να καταργηθεί το «ιδιώνυμο», που ποινικοποιεί τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

Γεωργιάδης: Το νέο tweet για το κομμένο βίντεο

Ο υπουργός Ανάπτυξης σήμερα το πρωί, βλέποντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, έσπευσε να κάνει κάποιες διευκρινίσεις μέσω Twitter.

«Στο Βίντεο που κομμένο μεν αλλά χωρίς να μπορεί να με διαψεύσει δε ακούτε «προστασία ΑΠΟΛΥΤΗ κλπ» προφανώς στο υπόλοιπο που έκοψαν εξηγώ το απόλυτη δηλ και εκείνου που έχει και δεν πληρώνει εις βάρος των υπολοίπων. Όταν έρθει ολόκληρη η ομιλία μου θα την ανεβάσω…»

Χαρίτσης: Αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μία ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών»,  ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μέσω δήλωσής του αναφορικά με τις «κυνικές δηλώσεις» του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, «με τις οποίες χαρακτηρίζει «επιζήμια για την οικονομία» την προστασία της 1ης κατοικίας».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση», τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας, που επισήμανε πως ο κ. Γεωργιάδης «γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν», ότι «οι θυσίες τους βοήθησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την έξοδο της χώρας από την κρίση», και ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα στις μνημονιακές πολιτικές, προκειμένου μάλιστα να υλοποιήσει όσα ζητούσαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών», συμπληρώνει ο κ. Χαρίτσης.

ΠΑΜΕ: Ωμή προαναγγελία της θύελλας πλειστηριασμών

Από την πλευρά του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο κατήγγειλε ως προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

«Οι δηλώσεις αυτές είναι ωμή προαναγγελία της θύελλας πλειστηριασμών που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για να εξυπηρετήσει funds και τραπεζίτες. Οι προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη πατάνε στο αντιδραστικό πλαίσιο που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερο το «ιδιώνυμο», που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Και συμπληρώνει: «Για τους εργαζόμενους και τον φτωχόκοσμο «ζημιά είναι» το να σε πετάνε στον δρόμο, αυτοί που έχουν τρία και τέσσερα και πέντε σπίτια. Αυτοί που ζουν μέσα στην χλιδή και έχουν το θράσος να λένε στους εργαζόμενους ότι είναι δυνατόν να ζει κάποιος σήμερα με 200€ το μήνα. Αυτοί που γεμίζουν τα θησαυροφυλάκιά τους με δισεκατομμύρια κέρδη.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους και την ζωή τους. Να οργανώσουμε την απάντησή μας».

Επίσης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «καλεί όσους είναι στο στόχαστρο των Τραπεζιτών, των κορακιών που θέλουν να αρπάξουν το βιός τους να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών», ενώ στο τέλος τονίζεται το σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα Χέρια Τραπεζίτη!».

Πηγή: newsbeast.gr

One thought on “Σάλος με νέες δηλώσεις Γεωργιάδη: Η προστασία α’ κατοικίας κάνει ζημιά στην οικονομία, κανονικότητα σημαίνει ισχυρές τράπεζες

  1. έτσι πρέπει, να μην ακούω κανένα να παραπονιεται, Κυριάκο θέλατε, χορτάστε Άδωνι!! ααα δεν σας το είπα, περιμενέτε, θα έχει και συνέχεια χαχαχαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook