Σάλος με εκδήλωση τιμής για την κατάληψη της Κρήτης από τους Ναζί – Μοιράζουν μετάλλια με το Γερμανικό Πουλί

σάλος-με-εκδήλωση-τιμής-για-την-κατάλη-1205967

Έντονη ανησυχία αλλά και προβληματισμό προκαλεί η πρόθεση μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές» να διοργανώσει εορταστική εκδήλωση τιμώντας, όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε αφίσα που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, την «Επιχείρηση Ερμής» των ναζί, δηλαδή την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial» και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση «80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers».

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα της οργάνωσης – που χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που μοιάζουν με εκείνα του Γ΄Ράιχ – οι προθέσεις της και οι στόχοι της, όπως επίσης και το εάν έχουν απευθυνθεί στις τοπικές αρχές των Χανίων και της Κρήτης για τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει περιηγήσεις σε ιστορικές τοποθεσίες της Μάχης της Κρήτης.

Μάλιστα, η συμμετοχή στην εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους έχει κόστος 365 ευρώ το άτομο, ενώ στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια το σχέδιο των οποίων σαφώς παραπέμπει σε ναζιστικά σύμβολα. Για να…θολώσουν τα νερά λένε ότι έχουν προσκληθεί κι από άλλες χώρες, τους συμμάχους!

μετάλλιο

Άγνοια δηλώνουν οι αρχές για τους “αλεξιπτωτιστές” που θέλουν να τιμήσουν τους Ναζί

Καμία πληροφόρηση και κανένα αίτημα δεν έχουν λάβει οι τοπικές αρχές των Χανίων για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής για την κατάληψη της Κρήτης από τους Ναζί, και μάλιστα με πτώσεις με αλεξίπτωτα στο Μάλεμε.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, ο οποίος επισήμανε ότι για να πέσει κανείς με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε θα πρέπει να λάβει άδεια από το ΓΕΕΘΑ και δήλωσε ότι στην Περιφέρεια δεν έχει φτάσει κανένα τέτοιο αίτημα από πουθενά.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, επίσης ανέφερε ότι για να γίνει η οποιαδήποτε πτώση, θα πρέπει να δοθεί άδεια από τις στρατιωτικές αρχές, ενώ στον Δήμο Πλατανιά δεν έχουν λάβει καμιά σχετική ενημέρωση.

“Οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να τους δώσει άδεια το ΓΕΕΘΑ και να το εντάξει στο πρόγραμμα των εορτασμών η Περιφέρεια. Νομίζω ότι είναι μια “φωτοβολίδα” που έριξαν κάποιοι για τη δημοσιότητα και τις εντυπώσεις. Εδώ τιμούμε την αντίσταση των Κρητικών απέναντι στους Ναζί και θα έχουμε κάποιους να τιμούν τους κατακτητές;” είπε ο κ. Μαλανδράκης.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Σάλος με εκδήλωση τιμής για την κατάληψη της Κρήτης από τους Ναζί – Μοιράζουν μετάλλια με το Γερμανικό Πουλί

  1. Χιλιοι διαολοι να σας παρουνε κι εσας και τσοι ¨»ελληνες» που βρισκονται απο πισω,μην νομιζε ται οτι επειδη κρυβεστε σε ομαδες του Φεισμπουκ που αποκαλουνται «Battle of Crete» και τα συναφη δεν σας εχουμε καταλαβει!!!
    Φασισταρια του κερατα!!!

  2. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο site τους θα φιλοξενηθούν σε γνωστό ξενοδοχείο στην οδό Κισσάμου 55. Το κόκκινο χαλί μην ξεχάσουν.

  3. Καλως να ορισετε κοπελακια. Απο πλευρας μας θα κανουμε οτι μπορουμε για να πετυχει η εκδηλωση! Ηδη βρηκα στην αποθηκη καμποσα φτυαρια και τσουγκρανες… Αμα δεν πεσετε κατευθειαν θα σας περιμενουμε στο αεροδρομιο μια και καλη… Τι Ακρωτηρι, τι Μαλεμε…
    Αφου προσγειωθειτε και σας περιποιηθουμε κρητικα και φιλοξενα θα σας εσυρουμε σε μερικα χωρια. Απο την Κανδανο μεχρι τη Βιαννο…
    Κι εσας, αλλα και ολα τα νεοναζιδια και πρωην θιασωτες των Μιχαλολιακων και των Κασιδιαρηδων… Ολους αυτους τους υπερμετρους Ελληναραδες που δεν εχουν διαβασει ουτε σελιδα ιστοριας και απλα ακουσαν ιστοριες απο τους ρουφιανους και τους προσκυνημενους στους γερμανους παππουδες τους.
    Οπως εγραψε και ο απο πανω… Ξενοδοχειο να προσφερει διαμονη σε ναζιδια του αξιζει μια ανακαινιση… Και δεν χωρανε τα δεν ξεραμε τι και πως! Να μαθουν!
    ΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ, ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΑ ΚΑΨΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ
    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

  4. Πρώτα-πρώτα κατουρήστε και λίγο οι από πάνω. Έπειτα, δεν μπορεί να μην είναι μούφα η είδηση. Η επιχείρηση Ερμής μπορεί να πέτυχε την κατάληψη της Κρήτης, αλλά είχε τόσες απώλειες που μόνο ως αποτυχία μπορεί να καταγραφεί. Το γερμανικό νεκροταφείο καθώς και το γεγονός ότι δεν επιχειρήθηκε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο είναι η απόδειξη.

  5. οπως ειπε κι ο ξαδερφος παραπανω, να τους βοηθουσουμε, να παμε να τους περιμενουμε απο κατω, «οπως τοτε».αλλα οχι ακριβως, γιατι τοτε δεν υπηρχαν τοσα οπλα στο Νησι οπως υπαρχουν σημερα….. Θα ακουνε τα καλασνικοβ να κροταλιζουν απο κατω…Ειναι τοσο φιδια και θρασυδειλοι που κρυβονται πισω απο λεξουλες.. «ευρωπαιοι» λεει… πες αγορι μου «κωλογερμανος νεοναζι» να συνεννουμαστε…. και φυσικα υπαρχουν τετοια μπετα και σε αλλες χωρες, δεν μας κανει εντυπωση, εδω τα μαρτυρικα Καλαβρυτα βαλανε την χρυση αυγη στην Βουλη των Ελληνων, οι κρυοκωλοι απατριδες οι βορειοευρωπαιοι θα μας εντυπωσιασουνε; bring it on τωρα που ειμαστε και μανουριασμενοι λογω κορωνοιου, θα σας φαμε ζωντανους απο την λυσσα μας, μονο καντε το ΣΚ για να στειλουμε 6.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook