Σαλάτα με μπρόκολο, αβοκάντο και αυγά
Αυτή η πληθωρική σαλάτα με το αβοκάντο, τα βραστά αυγά και τη δροσερή σος γιαουρτιού είναι πολύ ανοιξιάτικη και τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει κι ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη σαλάτα
- 1 μικρό λάχανο
- 1 μικρό μπρόκολο
- 2 κουτ. σούπας φιστίκια αράπικα
- 1/4 φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα αγγούρια
- 1 αβοκάντο
- 3 βραστά αυγά, κομμένα στα 6
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
- 240 γρ. (περίπου 2) πιπεριές Φλωρίνης
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
Διαδικασία
Σος γιαουρτιού
- Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στεγνώνουμε με λίγο χαρτί.
- Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στον φούρνο, στους 200°C, για 30 λεπτά.
- Τις βγάζουμε από τον φούρνο και το αλουμινόχαρτο.
- Οι πιπεριές θα έχουν ψηθεί (και ελαφρά καψαλιστεί).
- Αφήνουμε να περάσουν 5-10 λεπτά για να κρυώσουν λίγο, πετάμε το νερό τους, αφαιρούμε τη φλούδα και τραβάμε τα κοτσάνια.
- Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος να ανοίξουν και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια.
- Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi (ή και σε μπλέντερ) και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.
Σαλάτα
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε ακανόνιστες χοντρές φέτες.
- Στη συνέχεια πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το ρίχνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό.
- Βράζουμε το μπρόκολο για 3 με 5 λεπτά για να ζεματιστεί αλλά να παραμείνει τραγανό.
- Κρυώνουμε με άφθονο νερό και στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο κομμένο σε ακανόνιστα κομματάκια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη σος γιαουρτιού με τις πιπεριές Φλωρίνης και σερβίρουμε.
olivemagazine.gr