Σαλάτα με μπουκιές κουνουπιδιού και καπνιστό τόνο
Συστατικά
Για το κουνουπίδι
- 800 γρ. κουνουπίδι
- 2 αυγά, μεσαία
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για τη σαλάτα
- 150 γρ. πράσινη σαλάτα
- 1 αβοκάντο
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 160 γρ. τόνο, καπνιστό σε κονσέρβα
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- 1 κ.σ. δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κουνουπίδι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι, την πάπρικα, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Απλώνουμε το μείγμα της μαρινάδας στο κουνουπίδι και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
- Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήνουμε 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σαλάτα
- Βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος τη σαλάτα.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τα βάζουμε πάνω από τη σαλάτα.
- Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα τον τόνο, τις μπουκιές από το κουνουπίδι, τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικο, τον δυόσμο και σερβίρουμε.