Σαλάτα με μπουκιές κουνουπιδιού και καπνιστό τόνο

σαλάτα-με-μπουκιές-κουνουπιδιού-και-κ-1579371

Συστατικά

Για το κουνουπίδι

  • 800 γρ. κουνουπίδι
  • 2 αυγά, μεσαία
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σαλάτα

  • 150 γρ. πράσινη σαλάτα
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό σε κονσέρβα
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κουνουπίδι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι, την πάπρικα, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Απλώνουμε το μείγμα της μαρινάδας στο κουνουπίδι και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
  • Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήνουμε 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα

  • Βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος τη σαλάτα.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τα βάζουμε πάνω από τη σαλάτα.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε στη σαλάτα τον τόνο, τις μπουκιές από το κουνουπίδι, τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικο, τον δυόσμο και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook