Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σμέουρα
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το φουλ υγιεινό αβοκάντο είναι τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ και θρεπτικό κυρίως γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα
- 180 γρ. κινόα
- 1 ώριμο αλλά σφιχτό αβοκάντο, σε φέτες ή σε κύβους
- 125 γρ. σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, αποψυγμένα
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 75 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για το dressing αβοκάντο με βασιλικό
- 2 χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1/4 αβοκάντο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κινόα να βράσει με τον διπλάσιο όγκο της σε νερό.
- Μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα την κινόα με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.
- Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 10΄.
- Ρίχνουμε την κινόα σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα σμέουρα, το κρεμμύδι, τη φέτα, τα φουντούκια και τα φύλλα βασιλικού.
Dressing αβοκάντο
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, δηλαδή τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν, ρυθμίζοντας την ποσότητα των υγρών (νερό ή/και λάδι) σύμφωνα με την επιθυμητή συνοχή.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Γαρνίρουμε με λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα ή όχι) και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή κρύα από το ψυγείο.
olivemagazine.gr