Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σμέουρα

σαλάτα-με-κινόα-αβοκάντο-και-σμέουρα-1656122

Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το φουλ υγιεινό αβοκάντο είναι τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ και θρεπτικό κυρίως γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

  • 180 γρ. κινόα
  • 1 ώριμο αλλά σφιχτό αβοκάντο, σε φέτες ή σε κύβους
  • 125 γρ. σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, αποψυγμένα
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 75 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για το dressing αβοκάντο με βασιλικό

  • 2 χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/4 αβοκάντο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κινόα να βράσει με τον διπλάσιο όγκο της σε νερό.
  • Μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα την κινόα με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 10΄.
  • Ρίχνουμε την κινόα σε μια σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα σμέουρα, το κρεμμύδι, τη φέτα, τα φουντούκια και τα φύλλα βασιλικού.

Dressing αβοκάντο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, δηλαδή τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν, ρυθμίζοντας την ποσότητα των υγρών (νερό ή/και λάδι) σύμφωνα με την επιθυμητή συνοχή.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα αλατοπίπερο.
  • Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Γαρνίρουμε με λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα ή όχι) και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή κρύα από το ψυγείο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook