Σαλάτα με αβοκάντο και κοτόπουλο σε αραβική πίτα

σαλάτα-με-αβοκάντο-και-κοτόπουλο-σε-αρ-1706455

Μια ωραία πρόταση για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Η σάλτσα μουστάρδας της δίνει μια ωραία γευστική νότα. Προσοχή στο ψήσιμο του κοτόπουλου αν δεν το βράσετε και το ψήσετε στη σχάρα. Πρέπει να είναι ζουμερό και σωστά ψημένο.

Έτοιμο σε 35′

από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά

Για τη σαλάτα

3-4 φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

2 φιλέτα από βρασμένο ή ψημένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού ελιές ψιλοκομμένες

4 αραβικές πίτες ελαφρά λαδωμένες

2 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους

χυμό από 1 λεμόνι για το αβοκάντο

Για τη σάλτσα μουστάρδας

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Tips

Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με 12 γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες ή 4 φέτες καπνιστό σολομό (θα αφαιρέσετε τότε τις ελιές, το σκόρδο και τη μουστάρδα από τη σάλτσα).

Διαδικασία

Περιχύνετε πρώτα τους κύβους του αβοκάντο με χυμό από λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.

Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι ή τη σαλάτα και το ψιλοκόβετε ώστε να έχετε 2 φλιτζάνια περίπου.

Το ανακατεύετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το φιλέτο από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο και τις ελιές. Προσθέτετε και τους κύβους του αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύετε καλά.

Ψήνετε ή τηγανίζετε τις αραβικές πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή απλά τις λαδώνετε ελαφρά παραλείποντας αυτό το στάδιο. Μοιράζετε το μίγμα με τη σαλάτα και σερβίρετε.

οlivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook