Σαλάτα Caesar με κοτόπουλο πανέ

Tου Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το dressing

  • 10 αντζούγιες
  • 1/3 σκ. σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. παρμεζάνα

Για το κοτόπουλο

  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. πάνκο
  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 300 ml σπορέλαιο

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. iceberg
  • 150 γρ. κρουτόν
  • 30 γρ. παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το dressing

  • Στον πολυκόφτη βάζουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά για να διαλυθούν καλά τα υλικά και έχουμε μια σφιχτή σάλτσα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μείγμα από τον πολυκόφτη, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για το κοτόπουλο

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το πάνκο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα του παναρίσματος. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Μεταφέρουμε στο μπολ με το πάνκο και στη συνέχεια τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά για να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα το κοτόπουλο.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
  • Βάζουμε το μισό dressing και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και τα βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε τα κρουτόν, την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΝέα επίθεση σε διασώστες του ΕΚΑΒ – Γυναίκα έκανε γυαλιά-καρφιά το ασθενοφόρο | Photos
Επόμενο άρθροΤα κόλπα για να έχεις πάντα ένα καθαρό αυτοκίνητο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ