Σαλάτα Caesar με κοτόπουλο πανέ
Tου Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το dressing
- 10 αντζούγιες
- 1/3 σκ. σκόρδο
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. παρμεζάνα
Για το κοτόπουλο
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. πάνκο
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 300 ml σπορέλαιο
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. iceberg
- 150 γρ. κρουτόν
- 30 γρ. παρμεζάνα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το dressing
- Στον πολυκόφτη βάζουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά για να διαλυθούν καλά τα υλικά και έχουμε μια σφιχτή σάλτσα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μείγμα από τον πολυκόφτη, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το πάνκο και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα του παναρίσματος. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
- Μεταφέρουμε στο μπολ με το πάνκο και στη συνέχεια τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά για να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα το κοτόπουλο.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
- Βάζουμε το μισό dressing και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και τα βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε τα κρουτόν, την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com