Σαλάτα αβοκάντο – σπανάκι με dressing γιαουρτιού

Το αβοκάντο με το σπανάκι είναι από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς για σαλάτα. Το κίτρινο -χάρη στο σαφράν- dressing γιαουρτιού σε συνδυασμό με τα αράπικα φιστίκια την απογειώνουν γευστικά.

της Ιωάννας Σταμούλου

Έτοιμο σε περίπου μισή ώρα

Υλικά
4 αβοκάντο ώριμα
600γρ. σπανάκι πλυμένο καλά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
Για το dressing γιαουρτιού
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼ γρ. σαφράν σε σκόνη
100γρ. αράπικα φιστίκια ψημένα, ξεφλουδισμένα, χοντροκοπανισμένα

Διαδικασία

Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της σαλάτας είναι τα ώριμα αβοκάντο. Τα ξεφλουδίζετε, λοιπόν, τα κόβετε στη μέση να φύγει το κουκούτσι και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές φετούλες σαν του πορτοκαλιού. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού σε ένα μπολάκι, ρίχνετε και λίγο νεράκι και με το μίγμα ραντίζετε τα αβοκάντο να μη μαυρίσουν.

Σε μια σαλατιέρα ξεφυλλίζετε το σπανάκι φύλλο φύλλο. Δεν βάζετε καθόλου κοτσανάκια παρά μόνο φύλλα. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.

Αλατίζετε ελαφρά το σπανάκι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Πάνω από το σπανάκι τοποθετείτε τις φετούλες του αβοκάντο και ετοιμάζετε το dressing.

Βάζετε και χτυπάτε στο μπλέντερ το σαφράν, το λεμόνι, το ξίδι, τα φιστίκια και το γιαούρτι, μέχρι να αλλάξει χρώμα το γιαούρτι και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό επιπλέον και φυλάτε το dressing στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και σερβίρετε.

olivemagazine.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ