S.O.S… Στο έλεος του Θεού εγκαταλελειμμένοι ναυτικοί ανοιχτά της Κρήτης | Photos

s-o-s-στο-έλεος-του-θεού-εγκαταλελειμμέν-753860

Τέσσερις εβδομάδες είναι αγκυροβολημένο και εγκαταλελειμμένο στα ανοιχτά της Κρήτης και συγκεκριμένα στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου, το φορτηγό πλοίο St Elias, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με μαρτυρίες μελών του πληρώματος – να τους τελειώνει το φαγητό αλλά και το νερό.Όπως λέει στο greek Repoter ο Stanislav Mukhin οι ιδιοκτήτες του πλοίου το έχουν εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα το 20μελές πλήρωμα -όλοι Ουκρανοί – να μην έχει πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες!

«Είμαστε θυμωμένοι από την αδιαφορία που δείχνει η εταιρία. Μας έχουν τελειώσει τα λεφτά και οι τελευταίες προμήθειες σε τρόφιμα αρχίζουν πια να σαπίζουν. Οι ναύτες αρχίζουν να χάνουν βάρος εξαιτίας της έλλειψης φαγητού» λέει ο Mukhin.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους ωστόσο, είναι ότι τελειώνει το νερό αλλά και τα καύσιμα.

«Δεν υπάρχουν άλλα καύσιμα για την γεννήτριά μας. Θα διαρκέσουν ίσως δύο μέρες ακόμα και χωρίς ηλεκτρικό το πλοίο θα βρεθεί εκτός ελέγχου».Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν όχι μόνο τα τρόφιμα που σαπίζουν, αλλά και την κακή κατάσταση στο εσωτερικό του πλοίου

Το Greek Reporter επικοινώνησε με την εταιρία Sealight Maritime LTD, o εκπρόσωπος της οποίας είπε ότι γνωρίζουν τα προβλήματα και ψάχνουν τρόπους για να τα λύσουν σε συνεργασία με το λιμενικό και την ακτοφυλακή, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιήσουν επίσημη δήλωση σχετικά με την πλοίο.

Πηγή: greekreporter.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook