Ryanair: Αυξάνει προσδοκίες για κέρδη | Τέλη Μαρτίου ξεκινούν οι πτήσεις από Χανιά

ryanair-αυξάνει-προσδοκίες-για-κέρδη-τέλη-μ-26888

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη του συνόλου της χρήσης της προχώρησε η Ryanair , καθώς η ισχυρή ζήτηση στην Βόρεια Ευρώπη οδήγησε σε σημαντική αύξηση των μέσων ναύλων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2012.

Η Ryanair, η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη στα 540 εκατ. ευρώ για το έτος που λήγει τον Μάρτιο, έναντι των προηγούμενων προβλέψεων για κέρδη 490-520 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη της εταιρείας το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκαν στα 18 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών ύψους 5 εκατ. ευρώ που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα έσοδα της Ryanair αυξήθηκαν κατά 15% στα 969 εκατ. ευρώ το τρίμηνο.

Chania base launch Dec 12 (2)-12Στο μεταξύ, τέλη Μαρτίου θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο Χανίων το αεροπλάνο Boeing 737/800, 189 θέσεων, το οποίο θα έχει βάση τα Χανιά και το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης.

Από 31 Μαρτίου ξεκινούν οι παλιές πτήσεις, δηλαδή από και προς Γλασκώβη, Βρυξέλλες, Ιστ Μίντλαντς, Λιντς,  Λονδίνο, Μιλάνο, Μπολόνια, Ντίσελντορφ, Όσλο, Πάφο, Πίζα , Ρώμη, Στοκχόλμη και Φρανκφούρτη.

Από 3 Απριλίου ξεκινάει η πτήση από και προς  Βρέμη – Γερμανία και στις 4 Απριλίου από και προς Αϊντχόβεν – Ολλανδία και Μασσαλία – Γαλλία

Στις 25 Απριλίου ξεκινούν και τα καινούργια δρομολόγια από Χανιά προς: Θεσσαλονίκη, Δανία, Γερμανία, Αγγλία (Μπρίστολ),  Βενετία, Βαρσοβία, Πολωνία και Λιθουανία.

ryan air esoterikoΗ επιλογή του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης»  δεν είναι τυχαία, καθώς τα Χανιά αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία για τις αφίξεις ξένων τουριστών στα αεροδρόμια, με αυτό το Χανίων να σημειώνει από την αρχή του 2012 εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών, σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, κρίνεται επιβεβλημένο όλοι οι παράγοντες του τουρισμού στο νομό Χανίων, να διαμορφώσουν μια πολιτική, έτσι ώστε να σέβονται τον επισκέπτη – τουρίστα και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν τα Χανιά ελκυστικός προορισμός για το κοινό που εμπιστεύεται τη Ryanair.

Παράλληλα, επαγγελματικοί φορείς, που έχουν σχέση με το τουριστικό προϊόν και  δεν συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια προβολής των Χανίων, θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook