Ρουζ: 8 συμβουλές για σωστό τρόπο εφαρμογής από τη makeup artist

ρουζ-8-συμβουλές-για-σωστό-τρόπο-εφαρμο-1062669

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του ρουζ; Επειδή πρόκειται για ένα καλλυντικό που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των γυναικών συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές της διάσημης makeup artist Laura Mercier για τη σωστή εφαρμογή του.

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής του ρουζ, μόνο αν ξέρεις τις παρακάτω συμβουλές:

Πες «ναι» στη φυσικότητα

«Το όλο θέμα με το να βάζεις χρώμα στα μάγουλά σου είναι να μιμηθείς μια υγιή λάμψη», λέει η makeup artist Laura Mercier. Διάλεξε την απόχρωση του blush που είναι πιο κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σου για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Διάλεξε έξυπνα τα εργαλεία σου

Για λαμπερό blush σκόνη, ένα καλό πινέλο σε σχήμα βεντάλιας είναι απαραίτητο. Είναι ιδανικό για να μοιράζει ομοιόμορφα το χρώμα και δημιουργεί ένα απαλό εφέ. Ένα πινέλο σε σχήμα βεντάλιας ή ένα μεγάλο, φουντωτό πινέλο είναι μια χαρά για όλα τα blush σε μορφή σκόνης, εφόσον είναι μαλακό.

Τα πιο μεγάλα πινέλα μπορεί να είναι πολύ παχιά και να σε κάνουν να βάζεις μεγάλη ποσότητα. Για κρεμώδες ή gel blush, το καλύτερο εργαλείο είναι τα δάχτυλά σου.

Δημιούργησε μια βάση

Αν το χρώμα της επιδερμίδας δεν είναι ομοιόμορφο, το blush μπορεί να τονίσει τις κοκκινίλες και να κάνει κηλίδες. Το μυστικό; Ένα εξαιρετικό primer, λέει η makeup artist Mally Roncal. «Έτσι θα έχεις μια λεία βάση για να απλώσεις το blush σου».

Πρώτα η πούδρα

«Ακόμη κι αν το δέρμα σου δεν είναι λιπαρό, μια στρώση διάφανης πούδρας στη θέση ενός primer για το blush σε σκόνη θα βοηθήσει το χρώμα να απλωθεί ομοιόμορφα και να κρατήσει περισσότερο», λέει η Mercier. Αν γενικά αποφεύγεις την πούδρα, πουδράρισε μόνο τα σημεία όπου θα βάλεις το blush”.

Μάθε να το βάζεις σωστά

Για το πιο φυσικό look, βάλε το blush στην κορυφή των μήλων σου. «Το σκεπτικό είναι να βάλεις περισσότερο χρώμα εκεί που θα εμφανιζόταν φυσικά, αν είχες αναψοκοκκινήσει», λέει η Mercier.

Αν δεν μπορείς να βρεις το σημείο, χαμογέλασε για να ανασηκωθούν τα μήλα σου. Μετά άπλωσε το χρώμα στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κόρη των ματιών σου και άπλωσέ το προς τα έξω, προς τα αφτιά.

Βάλε στρώσεις αν είναι απαραίτητο

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που ακούει η Mercier από τις γυναίκες είναι πως «μέχρι το μεσημέρι το δέρμα τους απορροφά το χρώμα». Για να κρατήσεις το χρώμα στη θέση του, άπλωσε πρώτα λίγο κρεμώδες blush και άφησέ το για λίγο, μετά άπλωσε λίγη διάφανη πούδρα σε όλη την περιοχή και ολοκλήρωσε με blush σκόνη. Το χρώμα θα κρατήσει για ώρες.

Διάλεξε ένα φινίρισμα

Πρώτα, σκέψου το φως: «Κάποια είδη φωτός αντανακλούν περισσότερο από άλλα – γι’ αυτό μην φοράς κάτι με πολλή λάμψη στο γραφείο», λέει η Mercier. Μετά σκέψου το δέρμα σου: «Τα blush με λάμψη δίνουν ζωή στο ξηρό δέρμα», εξηγεί η Mercier, ενώ τα ματ blush είναι ιδανικά για το λιπαρό δέρμα, μειώνοντας τη λάμψη και μένουν περισσότερο στη θέση τους.

Τα σχεδόν διάφανα blushes, που συνήθως είναι σε κρέμα ή gel, δείχνουν καλύτερα στις πολύ σκούρες ή στις πολύ ανοιχτές επιδερμίδες, καθώς επιτρέπουν το δέρμα να φανεί από κάτω τους.

Μην παρακοκκινίσεις

«Αν έχεις ροδόχρου ακμή, μείωσε την κοκκινίλα με μία ματ βάση. Μετά άπλωσε το blush. Αν το χρώμα σου τείνει προς το σκούρο κόκκινο, το ροδακινί ή ένα απαλό bronze blush θα αντισταθμίσει την κοκκινίλα. Αν όμως το δέρμα σου είναι πιο ροδαλό, αναζήτησε ένα muted ή ροζ ροδακινί», λέει η Mercier. Και για την πολύ κόκκινη ροδόχρου, δοκίμασε μια καφέ ροζ απόχρωση.

Πηγή: shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook