Ρώσος ξεπουλούσε για 85 δολάρια στο ebay μάρμαρο 2.500 χρόνων της αρχαίας Σαλαμίνας Κύπρου

ρώσος-ξεπουλούσε-για-85-δολάρια-στο-ebay-μάρ-1183876

Ένα μαρμάρινο κομμάτι δαπέδου 2.500 χρόνων που προερχόταν από το Γυμνάσιο της αρχαίας Σαλαμίνας στα κατεχόμενα της Κύπρου ξεπουλούσε για 85 δολάρια στο ebay ένας Ρώσος.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο επίδοξος πωλητής είχε ανεβάσει φωτογραφίες του μαρμάρου στο ebay με την τιμή και τη σχετική περιγραφή, αλλά και το σημείο από όπου είχε αποσπαστεί.

Για την ανάρτηση ενημερώθηκε το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το οποίο προέβη στα απαραίτητα διαβήματα.

«Καθημερινά παρακολουθούμε τι πωλείται online και όταν δούμε κάτι ύποπτο ενημερώνουμε την Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει την Ίντερπολ για να σταματήσει η πώληση, μέχρι να γίνει η έρευνα. Όταν υπάρχουν αρκετά στοιχεία, ζητούμε τον επαναπατρισμό των αρχαίων αντικειμένων» υποστηρίζει η Έφορος Αρχαιοτήτων δρ Δέσπω Πηλείδου στη σελίδα.

Το Γυμνάσιο της Σαλαμίνας κτίστηκε στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ. επί της αυτοκρατορίας του Αυγούστου, στα θεμέλια προγενέστερου γυμνασίου των ελληνιστικών χρόνων. Επεκτάθηκε κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ. επί της αυτοκρατορίας του Αδριανού και του Τραϊανού, για να καταστραφεί από δυνατούς σεισμούς κατά τον 4ο αιώνα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook