Ρωσικό υπουργείο Υγείας: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού

ρωσικό-υπουργείο-υγείας-ξεκίνησε-η-πα-1090116

Την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19 άρχισε η Ρωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.000 επαγγελματίες ιατροί, μεγάλο ποσοστό των Ρώσων γιατρών δεν αισθάνονται άνετα στο να εμβολιαστούν με το νέο ρωσικό εμβόλιο λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων σχετικά με αυτό και την εξαιρετικά γρήγορη έγκρισή του.

Σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3.040 ιατροί και ειδικοί από τον κλάδο της υγείας, και που μετέδωσε την Παρασκευή η ρωσική εφημερίδα RBC, έδειξε ότι το 52% δεν ήταν έτοιμο να εμβολιαστεί, ενώ το 24,5% δήλωσε ότι συμφωνεί με τον εμβολιασμό.

Η Ρωσία κατέγραψε 5.061 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των περιστατικών COVID-19 να ανέλθει σε 917.884, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο.

Το ρωσικό κέντρο απόκρισης στην κρίση του κορωνοϊού ανέφερε επίσης πώς 119 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 15.617. Άλλοι 729.411 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook