Ρωσία: Το YouTube «κατέβασε» πάνω από 9.000 κανάλια – Χαρακτήριζαν την εισβολή «αποστολή απελευθέρωσης»

ρωσία-το-youtube-κατέβασε-πάνω-από-9-000-κανάλι-1387916

Περισσότερα από 70.000 βίντεο και 9.000 κανάλια που συνδέονταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία το YouTube. Περιείχαν υλικό που χαρακτήριζαν την εισβολή στην Ουκρανία «αποστολή απελευθέρωσης».

Για παραβίαση κανόνων περιεχομένου το YοuTube «κατέβασε» πάνω από 70.000 βίντεο και 9.000 κανάλια που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων, απομάκρυνε υλικό που χαρακτήριζε την εισβολή στην Ουκρανία «αποστολή απελευθέρωσης».

Σε αντίθεση με άλλες δυτικές πλατφόρμες που απέσυραν τη λειτουργία τους στη Ρωσία, το YouTube είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα, παρά την παρουσία περιεχομένου ακόμη και από τον Αλεξέι Ναβάλνι, κορυφαία μορφή της αντιπολίτευσης.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το YouTube έχει κατεβάσει σωρεία καναλιών, ακόμη και κυβερνητικών υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και το κανάλι του φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου Βλαντίμιρ Σολοβιόφ.

Πρόκειται ουσιαστικά για κανάλια που συνδέονται με τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, όπου τους τελευταίους μήνες δημοσιεύουν βίντεο όπου χαρακτηρίζουν τον πόλεμο «αποστολή απελευθέρωσης».

«Έχουμε μια σημαντική πολιτική κατά των βίαιων επεισοδίων που έχει εφαρμογή σε πράγματα όπως άρνηση μεγάλων βίαιων επεισοδίων: οτιδήποτε από το Ολοκαύτωμα έως το Σάντι Χουκ. Και ασφαλώς, αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία είναι ένα μεγάλο βίαιο επεισόδιο. Οπότε χρησιμοποιούμε αυτήν την πολιτική αναλαμβάνοντας πρωτόγνωρη δράση», δήλωσε στον Guardian ο επικεφαλής παραγωγής της πλατφόρμας, Νιλ Μόχαν.

«Η πρώτη και ίσως υψίστης σημασίας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε πως οι άνθρωποι που αναζητούν πληροφορίες για αυτό το συμβάν, μπορούν να βρουν ακριβείς, ποιοτικές και αξιόπιστες πληροφορίες στο YouTube. Η προβολή επίσημων καναλιών στην πλατφόρμα μας έχει αυξηθεί σημαντικά, ασφαλώς στην Ουκρανία, αλλά και σε χώρες γύρω της, όπως η Πολωνία, ακόμη και στην ίδια τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, το YouTube δεν έχει κάνει γνωστή την ταυτότητα των καναλιών ή το περιεχόμενο που κατέβασε, ωστόσο ο Μόχαν διευκρίνισε πως αναπαρήγαγαν το αφήγημα του Κρεμλίνου για την εισβολή.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook