Ρωσία: Σε καραντίνα ο πρόεδρος Πούτιν – Κρούσματα στο περιβάλλον του

ρωσία-σε-καραντίνα-ο-πρόεδρος-πούτιν-1282493

Με μια λιτή του ανακοίνωση το Κρεμλίνο ενημέρωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λόγω των εντοπισμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο περιβάλλον του, πρέπει να τηρήσει το καθεστώς της αυτοαπομόνωσης”.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν Εμομαλί Ραχμόν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που ανιχνεύτηκαν στο περιβάλλον του, πρέπει να τηρήσει το καθεστώς της αυτο-απομόνωσης για κάποιο χρονική περίοδο »,.

Την παραμονή o Ρώσος ηγέτης, ενώ επικοινωνούσε με τους Παραολυμπιονίκες, είπε ότι πολλοί στον κύκλο του είναι άρρωστοι με κορονοϊό. Σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι συμβαίνει πραγματικά, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα σύντομα.

Αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο πρόεδρος μιλούσε μεταφορικά.

Ο 69 ετών Ρώσος ηγέτης που στις 7 Οκτωβρίου θα γίνει 70 ετών εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο Sputnik V την άνοιξη. Ο αρχηγός του κράτους έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι τίτλοι αντισωμάτων του «διατηρούνται καλά» μετά τον εμβολιασμό. Η είδηση για την καραντίνα στην οποία μπήκε ο Ρώσος πρόεδρος έγινε γνωστή πέντε μόλις μέρες πριν τις Κοινοβουλευτικές Εκλογές.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, δεν θα ταξιδέψει, κατά συνέπεια, αυτήν την εβδομάδα στο Τατζικιστάν για να συμμετάσχει σε συναντήσεις για θέματα ασφαλείας, αλλά θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία .

ertnews.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook