Ρωσία: Πιλότος έδωσε εν πτήση το πηδάλιο σε νεαρή ανεκπαίδευτη επιβάτιδα | Video

ρωσία-πιλότος-έδωσε-εν-πτήση-το-πηδάλι-949873

Έρευνα ξεκίνησε στη Ρωσία, αφού ο κυβερνήτης ενός επιβατικού αεροσκάφους παραχώρησε τη θέση του στο πιλοτήριο σε μια νεαρή επιβάτιδα, χωρίς καμία εκπαίδευση, ενώ το αεροπλάνο πετούσε στη Σιβηρία.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram διακρίνεται η νεαρή γυναίκα, ονόματι Άννα, που φορά ροζ πουλόβερ, μέσα στην καμπίνα του πιλότου, να χειρίζεται τα όργανα οδήγησης την ώρα της πτήσης, ενώ ακούγεται η φωνή ενός άνδρα που της δίνει οδηγίες. Το βίντεο συνοδεύεται από το σχόλιο: «Ήταν πολύ ωραία! Ευχαριστώ!».

Με τις εικόνες να αναπαράγονται από τα ρωσικά ΜΜΕ, ο διαχειριστής του λογαριασμού, τελικά, απέκλεισε την πρόσβαση άλλων χρηστών στο βίντεο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλα συνέβησαν την 31η Αυγούστου, όταν «ένα εκ των μελών του πληρώματος άφησε να μπει στο πιλοτήριο μια νεαρή γυναίκα που δεν διέθετε άδεια να πετάει αεροσκάφη». Της παραχώρησε τα ηνία του αεροσκάφους.

Όπως εξήγησε η Επιτροπή Έρευνας της Γιακουτία, μιας περιοχής στη Σιβηρία, το αεροπλάνο, ένα Antonov-24 ανήκει στην τοπική εταιρεία IrAero και μετέφερε επιβάτες, όταν εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που μπορεί να μεταφέρει έως και 52 επιβάτες, πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Γιακούτσκ στο Σακίριρ, στο βόρειο τμήμα της Γιακουτία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Η αεροπορική εταιρεία IrAero, η οποία διαθέτει έναν στόλο 25 αεροσκαφών, εξυπηρετεί πόλεις της Σιβηρίας αλλά και τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σταθμούς στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook