Ρωσία: Οι προξενικές αρχές της Ελλάδας επανεκδίδουν βίζα στους Ρώσους πολίτες

Η γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στην Μόσχα ανακοίνωσε πως άρχισαν να εκδίδονται ξανά βίζες στους Ρώσους πολίτες που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Μόσχα ξεκίνησε να εκδίδει και πάλι βίζες στους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Euronews που επικαλείται το ρωσικό δίκτυο NTV, αυτό ανακοίνωσε η γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στην ρωσική πρωτεύουσα Δέσποινα Νικολαΐδου.

«Εργαζόμαστε όπως συνήθως. Είχαμε ένα πρόβλημα λόγω της αποχώρησης προσωπικού. Αλλά τώρα όλα είναι καλά», επεσήμανε η γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη η πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα, Αικατερίνη Νασίκα και της επεδόθη διάβημα διαμαρτυρίας και της ανακοινώθηκε ότι 8 διπλωμάτες υπάλληλοι της πρεσβείας και του προξενείου θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) και θα πρέπει να αποχωρήσουν σε διάστημα οκτώ ημερών.

Η κίνηση αυτή έγινε ως αντίμετρα στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία από την Αθήνα καθώς και στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από την ελληνική πρωτεύουσα.

news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ