Ρωσία: Λέει «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Πούτιν

ρωσία-λέει-όχι-στον-υποχρεωτικό-εμβ-1244939

Μπορεί ο κορoνοϊός να βρίσκεται σε έξαρση στη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθαρίζει πως τάσσεται κατά της λύσης των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

«Δεν υποστηρίζω τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και συνεχίζω να επιμένω σε αυτή την άποψη» είπε ο Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών την Τετάρτη και συνέχισε: «Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας είναι οι εμβολιασμοί. Διαθέτουμε τέσσερα εμβόλια υψηλής τεχνολογίας, ασφάλειας κι αποτελεσματικότητας. Ελπίζω πως ο δισταγμός των πολιτών να εμβολιαστούν, θα πάψει σύντομα να υφίσταται».

Αναφερόμενος στον δικό του εμβολιασμό και στο γεγονός πως δεν δημοσιοποίησε το σκεύασμα που έλαβε, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «δεν ήθελα να δημιουργήσω ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για κανένα από τα εμβόλιά μας». Ωστόσο, αποκάλυψε, τελικά, πως εμβολιάστηκε με το Sputnik-V, συμπληρώνοντας: «Μετά την πρώτη δόση, είχα μόνο μια μικρή ενόχληση στο σημείο του εμβολιασμού. Δώδεκα ώρες μετά τη δεύτερη δόση, ανέβασα λίγο πυρετό (37,2), ενώ λίγες μέρες μετά, στις εξετάσεις αίματος που έκανα, διαπιστώθηκε πως είχα υψηλά επίπεδα αντισωμάτων».

Στο μεταξύ, οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι αριθμός ρεκόρ 669 ανθρώπων πέθαναν το προηγούμενο 24ωρο λόγω της covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού και η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται αυτό το τραγικό ρεκόρ.

Συνολικά στη Ρωσία έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου 135.214 άνθρωποι.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook