Ρωσία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Νο 2 του Κρεμλίνου – Του δώσανε “συνθετικό δηλητήριο”

ρωσία-απόπειρα-δολοφονίας-κατά-του-νο-2-1489001

Απόπειρα δολοφονίας με δηλητηρίαση κατά του δεύτερου στην ηγεσία της Ρωσίας, του Νικολάι Πατρούσεφ, αποκαλύπτει η MailOnline.

Σύμφωνα με τις πηγές της ιστοσελίδας ο ηλικίας 71 ετών, πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες μετά από αδιαθεσία.

Ο Πατρούσεφ, θεωρείται ευρέως ως ο άνθρωπος στον οποίο ο Πούτιν παραδίδει την εξουσία όταν λείπει για ιατρική περίθαλψη. Θεωρείται επίσης ότι είναι και ο βασικός αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία. Ο γιος του Ντμίτρι, 44 ετών, είναι υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας και ορισμένοι θεωρούν ότι αυτός θα είναι ο πιθανός διάδοχος του Πούτιν.

Το ρωσικό κανάλι General SVR, ένα κανάλι στο Telegram, που διαχειρίζονται αντιφρονούντες προς την κυβέρνηση Πούτιν, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το κανάλι λειτουργεί από έναν πρώην αξιωματούχο του Κρεμλίνου που έχει εσωτερική πληροφόρηση, μετέδωσε ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αποκάλυψαν ότι ο Πατρούσεφ είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο», αλλά τελικά επέζησε της απόπειρας κατά της ζωής του.

Το Telegram

Η Μέηλ γράφει ότι ο Πούτιν ενημερώθηκε για την κατάσταση του Πατρούσεφ μόνο όταν ο αυτός βρισκόταν πλέον εκτός κινδύνου.

«Πρόσφατα, έγινε απόπειρα κατά της ζωής του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούσεφ. Οι πληροφορίες τόσο για την απόπειρα δολοφονίας όσο και για την έρευνα σχετικά με αυτήν βρίσκονται υπό άκρα μυστικότητα», ανέφερε το κανάλι του Telegram, επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

«Είναι γνωστό ότι ο Νικολάι Πατρούσεφ ένιωσε αδιαθεσία το βράδυ μετά τη δουλειά, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι. Η ασφάλεια λειτούργησε γρήγορα, καλώντας αμέσως μια ομάδα γιατρών. Μετά την παροχή βοήθειας, ο Πατρούσεφ μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε σταθερή κατάσταση. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επιβεβαίωσαν ότι η τοξική ουσία ήταν συνθετικό δηλητήριο», σημειώνεται, επίσης, στο μήνυμα.

Σύμφωνα με την ιατρική αναφορά, ο Πατρούσεφ «σώθηκε από την έγκαιρη ιατρική φροντίδα και, πιθανώς, από την όχι υψηλή συγκέντρωση της δηλητηριώδους ουσίας που εισήλθε στο σώμα του μέσω του δέρματος».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook