Ρώμη: Θεματική διαμαρτυρία για σεξιστικό σχόλιο καθηγήτριας – Μαθητές και μαθήτριες με φούστες

ρώμη-θεματική-διαμαρτυρία-για-σεξιστ-1380575

Μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ρώμης διαμαρτύρονται, φορώντας φούστες, σορτς και με ακάλυπτη κοιλιά. Συμπαραστέκονται σε συμμαθήτριά τους, που δέχτηκε σεξιστικά σχόλια από καθηγήτρια του σχολείου.

Τις προηγούμενες ημέρες, μία μαθήτρια του λυκείου Ρίγκι στη Ρώμη πήγε σχολείο με κοντή φούστα και ακάλυπτη την κοιλιά και την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην τάξη, θέλησε να τραβήξει σύντομο βίντεο με το κινητό της, με σκοπό να το αναρτήσει στο ΤikΤok.

Την ώρα, εκείνη, όμως, την είδε μία καθηγήτρια που μπήκε στην τάξη και της είπε: «Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι, σε δρόμο όπου εκδίδονται ιερόδουλες;».

Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της κοπέλας κινητοποιήθηκαν αμέσως, απαιτώντας τη συγγνώμη της συγκεκριμένης καθηγήτριας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας της Ρώμης διέταξε πειθαρχική έρευνα.

«Η φράση ήταν σίγουρα λανθασμένη, αλλά δεν θα θέλαμε να περάσει το μήνυμα ότι στο σχολείο μας, καθημερινά, προσβάλλουμε τους νέους», δήλωσαν αρκετοί καθηγητές. «Ήταν μία ατυχής έκφραση», υποστήριξε η λυκειάρχης, Τσίντσια Τζακομπίνο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ρίγκι, όμως, απάντησαν ότι εκτός από προσβλητική, η φράση της καθηγήτριας ήταν και σεξιστική. «Διότι – όπως τόνισαν χαρακτηριστικά – αν ένα αγόρι πάει στο σχολείο με μαγιό, το μόνο που θα του πουν είναι ότι “δεν βρίσκεται στη θάλασσα”, χωρίς καμία άλλη αναφορά στην προσωπική του ζωή και στο τι κάνει με το σώμα του».

Μάλιστα, δεκάδες μαθητές προχώρησαν σε μία θεαματική διαμαρτυρία, για να καταγγείλουν την «προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά» της καθηγήτριας.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook