Ρώμη: Σαουδάραβας κατέβηκε με Μαζεράτι τα διάσημα Ισπανικά Σκαλιά – Κατηγορείται για πρόκληση ζημιών

ρώμη-σαουδάραβας-κατέβηκε-με-μαζεράτ-1444543

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της πρόκλησης ζημιών σε μνημείο βρίσκεται ένας Σαουδάραβας οδηγός, ο οποίος κατέβηκε με την νοικιασμένη Μαζεράτι του τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλιά ή Σκαλινάτα της Ρώμης.

Ο 37χρονος Σαουδάραβας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, όταν η αστυνομία τον αναγνώρισε ως τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για σοβαρή ζημιά σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Ρώμης, δείχνει τη Μαζεράτι να κινείται στη ζώνη πεζών πάνω από τα διάσημα σκαλοπάτια, τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης.

Από τις ζημιές στα σκαλιά

Στη συνέχεια ο οδηγός φαίνεται να κατηφορίζει με το αυτοκίνητο το πρώτο μέρος της διάσημης Σκαλινάτα, προτού κατέβει από το όχημα για να επιθεωρήσει τη ζημιά που προκάλεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας για την προστασία μνημείων της Ρώμης, το αυτοκίνητο προκάλεσε ρωγμές στα μάρμαρα του 16ου και 29ου σκαλοπατιού του δεξιού τμήματος σκαλιών πάνω από την Πιάτσα ντι Σπάνια.

Κάποια μαρμάρινα τμήματα τοποθετήθηκαν προσωρινά «προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα η κίνηση των πεζών».

Όπως ανέφερε η υπηρεσία, «θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σκαλοπατιών».

Ειδικοί στην αποκατάσταση μνημείων αξιολογούν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε, δεδομένου του ότι εντοπίστηκαν ακόμη «εκτεταμένα θραύσματα και γδαρσίματα στα μάρμαρα» στο δεύτερο επίπεδο σκαλοπατιών, που αποδίδονται στο ίδιο συμβάν.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook