Roland Garros: Τσιτσιπάς – Μουζέτι 3-2 – Ανατροπή πρωταθλητή!

roland-garros-τσιτσιπάς-μουζέτι-3-2-ανατροπή-πρω-1444809

Ο περσινός φιναλίστ του γαλλικού Open και Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης λίγο έλλειψε να πέσει θύμα τεράστιας έκπληξης από τον Λορέντζο Μουζέτι (Νο66), αλλά όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έβγαλε την αντίδραση που περιμένεις από έναν πραγματικό πρωταθλητή!

Μετά το 0-2 και ειδικά με τον τρόπο που αυτό ήρθε, ο Τσιτσιπάς ανέκτησε γρήγορα την αυτοσυγκέντρωση του, κι επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στη χωμάτινη επιφάνεια, πόντο με τον πόντο αποκτούσε τα ηνία του αγώνα φτάνοντας στην ανατροπή.

Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Ζντένεκ Κολάρ Νο134 στην παγκόσμια κατάταξη με τον αγώνα να διεξάγεται την Πέμπτη.

Το ματς

Ο Στέφανος ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και μετά το 1-1, πήρε τρία συνεχόμενα γκέιμ κάνοντας το μπρέικ στο 3-1 (σε γκέιμ που έχανε με 40-0). Ο Στέφανος μάλιστα άγγιξε και το δεύτερο μπρέικ καθώς στο 4-1 προηγήθηκε με 15-40 στο σερβίς του Μουζέτι, αλλά εκεί ο Ιταλός άντεξε και κράτησε το σερβίς του μειώνοντας σε 4-2.

Το κακό για τον Τσιτσιπά ήταν ότι στο επόμενο σέρβις γκέιμ του έκανε πολλά αβίαστα λάθη δίνοντας το δικαίωμα στον Μουζέτι να επιστρέψει στο ματς καθώς μείωσε σε 4-3, για να ακολουθήσει ένα γκέιμ θρίλερ.

Τελικά μετά από 10 λεπτά ο Ιταλός βγάζοντας απίστευτες άμυνες και έχοντας γενικά εκπληκτική παρουσία μπόρεσε να το κατακτήσει ισοφαρίζοντας σε 4-4 για να έχουμε την απόλυτη ισορροπία.

Μάλιστα ο Μουζέτι έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος του ισοφάρισε 40-40 (από 40-15) για να βρει εκεί ο Στέφανος δύο μεγάλα σερβίς και να ανακτήσει το προβάδισμα με 5-4.

Το κακό όμως είχε ήδη γίνει καθώς ο Μουζέτι ήταν πολύ πιο αποφασιστικός στα χτυπήματα του καταφέρνοντας όχι απλά να ισοφαρίσει, αλλά να κάνει και νέο μπρέικ (από 30-0 πήρε τέσσερις σερί πόντους) και σερβίροντας πλέον για το σετ δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια στον Τσιτσιπά που έδειχνε να έχει χάσει εντελώς την αυτοσυγκέντρωση του.

Κι αν το φινάλε του πρώτου σετ ήταν καταστροφικό, η εκκίνηση του δεύτερου ήταν πραγματικός εφιάλτης με τον Μουζέτι να κάνει δύο συνεχόμενα μπρέικ και να φτάνει με τρομερή ευκολία στο 0-4!

Ο Μουζέτι μετρούσε 7 συνεχόμενα γκέιμ κι απείλησε με ένα 8ο αλλά ο Τσιτσιπάς όχι απλά μείωσε σε 1-4, αλλά έκανε αμέσως μπρέικ και κρατώντας το σερβίς του πλησίασε σε 3-4.

Η ευκαιρία για την ισοφάριση χάθηκε στο 4-5, όταν ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 0-30, αλλά από εκείνο το σημείο ο Μουζέρι σέρβιρε εξαιρετικά (αν και το 40-40 έγινε με διπλό λάθος) και δύο κακές επαφές της ρακέτας με το μπαλάκι έδωσαν άδοξο τέλος και στο 2ο σετ.

Ο Τσιτσιπάς θύμισε τον παίκτη που είδαμε στα πρώτα γκέιμ του αγώνα στο τρίτο σετ όπου ξεκίνησε και συνέχισε εντυπωσιακά. Προηγήθηκε με 3-0 χωρίς να δώσει πόντο και παρόλο που ο Μουζέτι κράτησε το σερβίς του στα δύο επόμενα γκέιμ, κατέκτησε εύκολα το σετ με 6-2.

Ο Στέφανος συνέχισε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο και στο 4ο σετ κάνοντας και πάλι γρήγορα το μπρέικ για να φτάσει στο 3-0. Ωστόσο η διαφορά εδώ ήταν ότι ο Μουζέτι σε μια πρόσκαιρη αντίδραση μείωσε σε 3-2, κάνοντας κι αυτός μπρέικ, ωστόσο το κομβικό σημείο του σετ ήταν το επόμενο γκέιμ. Ο Μουζέτι προηγήθηκε 40-30, είχε τέσσερις ευκαιρίες να τελειώσει το γκέιμ και να ισοφαρίσει, δεν το έκανε και ο Στέφανος έκανε το μπρέικ για να φτάσει στο 4-2 και να πάρει το σετ με 6-3.

Το μομέντουμ πλέον είχε αλλάξει ξανά με τον Στέφανο να ξεκινά το 5ο και καθοριστικό σετ με νέο μπρέικ, αυξάνοντας την πίεση στον Μουζέτι.

Ο Ιταλός μείωσε σε 2-1, προσπάθησε να απειλήσει με μπρέικ στο επόμενο γκέιμ, αλλά ήταν φανερό ότι είχε πετάξει λευκή πετσέτα. Σωματικά και πνευματικά… Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του (3-1), ο Μουζέτι αμέσως μετά του έκανε απίστευτο δώρο (το 4-1 έγινε με σμας πάνω στο φιλέ) κι ο Στέφανος έφτασε στην ανατροπή χωρίς άλλες εκπλήξεις μετά από 3 ώρες και 34 λεπτά.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook