Ρολάκια με ζαμπόν και κασέρι

Ένα αλμυρό σνακ που όλοι λατρεύουμε είναι τα ρολάκια με ζαμπόν και κασέρι!

Ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή, μπορείτε να τα φτιάξετε πανεύκολα στη κουζίνα του σπιτιού σας! Λαχταριστά και νόστιμα!

Συστατικά

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαγιά στιγμής
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 60 ml χλιαρό γάλα
  • 180 ml χλιαρό νερό
  • 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γρ. μιξ τυριών
  • 200 γρ. παριζάκι τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής, το αλάτι, το γάλα, το νερό και το βούτυρο στο μίξερ και ζυμώνουμε για 5′.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και ρίχνουμε από πάνω το μιξ τυριών και το τριμμένο παριζάκι.
  • Διπλώνουμε τη ζύμη κυλινδρικά ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες.
  • Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τα αφήνουμε καλυμμένα με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς για περίπου 15′.

dimitrismichailidis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ