Ροφός στο φούρνο με μπάμιες

ροφός-στο-φούρνο-με-μπάμιες-1264203

Παραδοσιακό φαγητό του Ρεθύμνου που γίνεται μόνο με ροφό και με φρέσκες, μεγάλες μπάμιες. Στο Ηράκλειο και στα Μάλια Λασιθίου το μαγειρεύουν με σάρπες. Στην περίπτωση που δεν βρίσκετε ούτε ροφό ούτε σάρπες, δοκιμάστε ένα άλλο φιλέτο ψαριού παρόμοιο με τα άλλα δύο.

Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:60′ Έτοιμο σε:1:20′

Υλικά

1-1¼ κιλού ροφός καθαρισμένος

1 κιλό μπάμιες (όχι μικρές), καθαρισμένες

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά), κομμένο στα τέσσερα

400γρ. ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι ξίδι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε τις μπάμιες σε μεγάλο ρηχό ταψί και τις ραντίζετε με το ξίδι. Αφήνετε το ταψί στον ήλιο αν είναι δυνατό για 20 λεπτά (βοηθάει στο να μη βγάζουν οι μπάμιες το γλοιώδες υγρό τους).

Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε τις μπάμιες. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι μπάμιες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πασπαλίζετε το ψάρι μέσα έξω με αλάτι και πιπέρι και το τοποθετείτε σε λαδωμένο μεγάλο ταψί.

Στρώνετε γύρω από το ψάρι τις μπάμιες και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το ψάρι.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook