Ριζότο με μπίρα και κρόκο Κοζάνης

ριζότο-με-μπίρα-και-κρόκο-κοζάνης-1292760

Η μπίρα δεν ταιριάζει μόνο στα ψητά κρέατα αλλά και σ’ ένα ριζότο, όπου αντικαθιστά το λευκό κρασί. Ο κρόκος Κοζάνης θα χαρίσει υπέροχο χρώμα στο πιάτο.

από τη Σιμόνη Καφίρη

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35′

Υλικά

400γρ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι κατάλληλο για ριζότο

1 φλιτζάνι μπίρα

1 δόση κρόκο Κοζάνης

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

1½ λίτρο ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή από κύβο)

100γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί σε φρέσκο βούτυρο ή σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει. Ρίχνετε και τον κρόκο και αλατοπιπερώνετε.

Σβήνετε με την μπίρα και την αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε λίγο λίγο το ζεστό ζωμό, μία κουτάλα της σούπας κάθε φορά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Τότε προσθέτετε ξανά επιπλέον ζωμό κ.ο.κ. Όλη η διαδικασία διαρκεί 20-25 λεπτά περίπου, όσο δηλαδή να χυλώσει το ρύζι απορροφώντας όλο το ζωμό.

Τέλος, προσθέτετε στο ριζότο το τυρί και το μαϊντανό. Το σερβίρετε αμέσως και αν θέλετε βάζετε πάνω από κάθε μερίδα μια λεπτή φετούλα από το ίδιο τυρί που περιέχει το ρύζι ή τσιπς παρμεζάνας.

Να θυμάστε ότι το ριζότο είναι ένα φαγητό που ετοιμάζεται την τελευταία στιγμή και σερβίρεται αμέσως.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook