Riverdale: Ισόβια στον ηθοποιό που δολοφόνησε την μητέρα του – Σχεδίαζε να σκοτώσει και τον Τριντό

riverdale-ισόβια-στον-ηθοποιό-που-δολοφόνησε-1531841

Ο ηθοποιός Ryan Grantham (Ράιαν Γκράνθαμ) καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της μητέρας του, Barbara Waite, το 2020.

Ο 24χρονος, που είχε υποδυθεί τον Jeffery Augustine στο γνωστό εφηβικό δράμα Riverdale, καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ, την Τετάρτη.

Ο Ryan Grantham, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, αφού αρχικά είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού. Μάλιστα, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Ο Grantham παραδέχτηκε ότι σκότωσε την μητέρα του αφού την πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, καθώς εκείνη έπαιζε πιάνο στο σπίτι τους, βόρεια του Βανκούβερ.

«Σκότωσα τη μητέρα μου»

Σε βίντεο που τραβήχτηκε με κάμερα Go-Pro μετά τη δολοφονία, ο ηθοποιός βιντεοσκοπούσε το πτώμα της μητέρας του ενώ έλεγε: «Την πυροβόλησα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τις στιγμές που ακολούθησαν, θα κατάλαβε πως ήμουν εγώ».

Μετά τη δολοφονία ο ηθοποιός έπινε μπύρες και κάπνιζε μαριχουάνα για ώρες. Στη συνέχεια έβαλε στο αυτοκίνητο τρία όπλα, πυρομαχικά και 12 βόμβες μολότοφ που είχε φτιάξει, καθώς και προμήθειες για κάμπινγκ και οδηγίες για την κατοικία του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό.

Οδήγησε περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά προς την πόλη Hope, πριν κάνει αναστροφή και κατευθυνθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ, όπου είπε σε έναν αστυνομικό: «Σκότωσα τη μητέρα μου».

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι ο Γκράνθαμ είχε σκεφτεί να προβεί σε μια πράξη μαζικής βίας στη γέφυρα Lions Gate του Βανκούβερ ή στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, όπου ήταν φοιτητής, καθ’ οδόν, προτού γυρίσει το αυτοκίνητό του και παραδοθεί.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι πάλευε με άγχος και κλινική κατάθλιψη και είχε εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσει και να βλάψει άλλους, μήνες πριν την δολοφονία της μητέρας του.

Ο Ryan Grantham εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς Riverdale το 2019, στο Supernatural, καθώς και στην ταινία «Diary of a Wimpy Kid» του 2010.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook