Ρίγη συγκίνησης στους αιθέρες των Χανίων: Εκπληκτική επίδειξη F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ | Photos+Video

ρίγη-συγκίνησης-στους-αιθέρες-των-χαν-961230

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, καθώς εκτός από τις εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (δείτε ΕΔΩ) είχαν την τύχη να απολαύσουν αεροπορικές επίδειξη από την ομάδα ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το χαρακτηριστικό F-16 της ομάδας που έχει «ντυθεί» σαν αετός των αιθέρων, έκανε πτήσεις επίδειξης στον χανιώτικο ουρανό, πετώντας πάνω από το λιμάνι για αρκετή ώρα, ενώ στη μέση της επίδειξης, υπήρξε ζωντανή επικοινωνία με το cockpit του αεροσκάφους.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίδειξη πάνω από το λιμάνι των Χανίων:

Ο Χανιώτης επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, που σήμερα πραγματοποίησης την τελευταία του πτήση με την ομάδα ΖΕΥΣ, συγκίνησε τους πάντες όταν μέσω ασυρμάτου χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και είπε:

«Κρήτη πατρίς του Μίνωα και του Βενιζέλου μάνα. Σαν σήμερα ενώθηκες με την μητέρα Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλους».

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο ΠτΔ έστειλε συνομίλησε με τον χειριστή του F-16 και έστειλε μήνυμα στήριξης της πολιτείας και του λαού προς τις Ένοπλες δυνάμεις:

«Κύριε Επισμηναγέ,

Από εδώ, την Κρήτη, την Γη της Ελευθερίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Λαός μας και το Έθνος μας καθώς και όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις του Τόπου μας αναγνωρίζουν ότι, με τους εμβληματικούς αδιάλειπτους αγώνες σας, αναδεικνύεσθε, κάθε στιγμή, Άξιοι της Πατρίδος. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας και να χαλυβδώνει το φρόνημά σας», τόνισε ο ΠτΔ.

zarpanews.gr

9 thoughts on “Ρίγη συγκίνησης στους αιθέρες των Χανίων: Εκπληκτική επίδειξη F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ | Photos+Video

  1. «ριγη συγκινησης»..! μονο προυχοντες, σωματοφυλακες και γραβατωμενους βολεμενους βλεπουμε. Η απουσια του απλου κοσμου σας δειχνει που σας εχει γραμμενους, οσες τουμπες και να κανετε κι οσο και να αλληλοβαυκαλιζεστε.

    1. εμφανίστηκε η αναρχοάπλυτη «Χανιώτισσα» που πολύ αμφιβάλω εάν υπάρχει, αλλά ένας και καλά υποψήφιος αρθρογράφος της τοπικής κατινοσυριζαικής κουλτούρας του ζάρπα παίρνει τα διαπιστευτήρια του!!!!!χαχαχα ρε άπλυτοι είμαστε εθνικόφρων και μιλιταριστές εσάς τι σας κόφτει?

      1. Φούφουτε.
        Αν θέλεις να αποδείξεις τον «πατριωτισμό» σου βάλτα να σκάνε πάνω από το σπίτι σου κάθε πρωί να εγείρεσαι με εθνική υπερηφάνεια. Α, και να τους πληρώνεις και τα καύσιμα «πατριώτη».
        Επίσης εθνικόφρονα πατριώτη (και όχι εθνικόφρων σε πληθυντικό που γράφεις αστοιχείωτε) φιλοξένησε σπίτι σου καμιά 2-3 αναξιοπαθούντες συμπατριώτες σου.
        Ξέρεις, από αυτούς που τους πήραν οι μετανάστες τις δουλειές.

  2. Τα «ρίγη συγκίνησης» μάλλον ήταν «ρίγη τρόμου» που Κυριακάτικα ακούσαμε τα πολεμικά αεροπλάνα να πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας. Αν όμως εσείς περάσατε καλά, αυτό είναι καλό. Καθημερινά διαβάζω τα νέα, όμως δεν είχα ιδέα για την σημερινή εκδήλωση στο Φιρκά. Καλά να είστε και να χαιρόσαστε μόνοι σας την κάθε εκδήλωση. Εμείς, ο απλός λαουτζίκος, μάλλον είμαστε περιττοί…

  3. Μοναδικές στιγμές ζήσαμε και όσοι δεν παραβρεθηκαμε στο λιμάνι. Ωραίες οι εκδηλώσεις και να γίνονται. Για ποιο λόγο όμως να κρατήσει τόση πολλή ώρα? Εκεί που μένω βγήκα στο μπαλκόνι και έβλεπα γιαγιάδες να σταυροκοπιουνται, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Οι ήχοι ήταν τρομαχτικοι για εμένα, που δεν έχω ζήσει πολέμους. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα προκάλεσαν σε όσους έχουν ζησει τέτοιες στιγμές αγωνιας. Σε εσάς που σχολιάζετε εκείνη τη δασκάλα θα ήθελα να πω πως καλό είναι να έχουμε την καρδιά μας ανοιχτή, να σεβόμαστε τον πονο του άλλου, όχι να αφοριζουμε ο,τι δε χωράει στις στενές παρωπιδες.

  4. Ρίγη συγκινησεις για τους στρατοκαβλους και τους εθνικόφρονες. Οι υπόλοιποι που περιμέναμε μια Κυριακή να κοιμηθούμε στα Πελέ τους . Τουλάχιστον μου σηκώθηκε το φρόνιμα κυριακάτικα

    1. Φυσικά στα Πελέ τους. Οι στρατιωτικοί έχουν σαββατοκύριακα ελεύθερα. Κι αν κάτσει βάρδια την Παρασκευή, έχουν τριήμερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook