Ριχτάρι καναπέ: 4 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις για να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου

ριχτάρι-καναπέ-4-τρόποι-να-το-χρησιμοπο-1622016

Εχετε βαρεθεί το χρώμα που έχει το ύφασμα του καναπέ σας ή θέλετε να δώσετε ένα αέρα ανανέωσης στο καθιστικό του σαλονιού σας; Η λύση είναι απλή. Επενδύστε σε ριχτάρια που ταιριάζουν στο χώρο σας.

Από floral που είναι πάντα στην μόδα και μπορούν να χαρίσουν ζωντάνια και ένταση σε ένα δωμάτιο, μέχρι αυτά που έχουν διακριτικά σχέδια για πιο κομψό στυλ.

Τα δίχρωμα μπορούν να μεταμορφώσουν το έπιπλο με την μοναδική τους λάμψη και να χαρίσουν φως στο χώρο, ενώ τα μονόχρωμα είναι πάντα σικάτα και μοναδικά.

Δημιουργήστε τάση

Μπόχο, ρετρό, βιντάζ, έθνικ, κλασσικά…. οι επιλογές αμέτρητες.

Επιλέξετε εσείς αυτά που ταιριάζουν στο δικό σας στυλ και δώστε μια πιο διακοσμητική χροιά στον καναπέ ή την πολυθρόνα σας.

Επιπλέον έχετε ακόμη ένα λόγο για να επενδύσετε σε ριχτάρια αφού μπορείτε να τα αλλάζετε συχνά και να ανανεώνετε με αυτόν τον τρόπο εύκολα τη διακόσμηση του σαλονιού σας.

Τα βασικά σημεία που χρειάζεται να προσέξετε κατά την αγορά τους είναι η εποχή και το μέγεθος. Άλλα ριχτάρια ταιριάζουν σε τριθέσιο καναπέ, άλλα σε διθέσιο και άλλα σε πολυθρόνα.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να αγοράσετε και σετ ριχτάρια ώστε το καθιστικό σας να έχει το ίδιο χρώμα.

Ειδικά το χειμώνα χρειάζεται να επενδύσετε σε ζεστά υφάσματα όπως για παράδειγμα σε υφάσματα σενίλ που είναι απαλά, ζεστά και εύκολα στο καθάρισμα. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε γούνινα ριχτάρια ή ριχτάρια fleece αν θέλετε να δημιουργήσετε το ζεστό κλίμα που επιτάσσει η εποχή.

Βάλτε χρώματα

Οσο για τα χρώματα; Η επιλογή είναι δική σας. Από floral που είναι πάντα στην μόδα και μπορούν να χαρίσουν ζωντάνια και ένταση σε ένα δωμάτιο, μέχρι αυτά που έχουν διακριτικά σχέδια για πιο κομψό στυλ. Τα δίχρωμα μπορούν να μεταμορφώσουν το έπιπλο με την μοναδική τους λάμψη και να χαρίσουν φως στο χώρο, ενώ τα μονόχρωμα είναι πάντα σικάτα και μοναδικά.

Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες επιλέξετε πιο ελαφριά και δροσερά υφάσματα, όπως τα βαμβακερά. Διαλέξτε πιο έντονα και φωτεινά χρώματα που ταιριάζουν με την εποχή.

Με κάθε επισημότητα

Σε έναν μονόχρωμο καναπέ τοποθετήστε στη μία από τις δύο άκρες ένα μακρόστενο ριχτάρι με έντονη απόχρωση ή καρό σχέδιο για να σπάσει τη μονοτονία. Επίσης, μπορείτε να στρώσετε ένα ριχτάρι διαγώνια για να καλύψετε μεγαλύτερη έκταση.

Αν θέλετε να δώσετε μια πιο επίσημη νότα στο καθιστικό σας τοποθετήστε το ριχτάρι στη μέση του καναπέ.

Στην πολυθρόνα ή το κρεβάτι

Ριχτάρια μπορούν να τοποθετηθούν και πάνω από πολυθρόνες. Θα δώσουν μια πιο ιδιαίτερη αίσθηση έχουν εάν τα συνδυάσετε με μαξιλάρια ίδιου μοτίβου.

Φυσικά τα ριχτάρια δεν αφορούν μόνο τον χώρο του σαλονιού σας. Μπορούν να διακοσμήσουν τέλεια και ένα κρεβάτι και να ομορφύνουν την κρεβατοκάμαρα σας.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook