Ρίχνει βάρος στα “αγροτικά” ο Ανδρουλάκης

Η αγροτική ανάπτυξη θα βρεθεί στο επίκεντρο του τρίτου θεματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Λάρισα, σήμερα Τετάρτη.

Με το ράλι στις τιμές της ενέργειας και τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής να ταλαιπωρούν τους αγρότες, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, θα παρουσιάσει στην εισήγησή του, τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη στήριξη του κλάδου και το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος, να ανοίξει με αυτόν τον τρόπο ένας διάλογος με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει στον αγροτικό κόσμο το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Μεταξύ αυτών, η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, η κάλυψη του κόστους των εφοδίων και των ζωοτροφών για το μέρος που οφείλεται στην ακριβή ενέργεια, η επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης κ.ο.κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ