Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Σε επιφυλακή οι αρχές για ενδεχόμενα κορονοπάρτι – 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους

ρεβεγιόν-πρωτοχρονιάς-σε-επιφυλακή-ο-1148515

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρά το lockdown και τις προειδοποιήσεις των αρχών ότι θα είναι αμείλικτοι με όσους παραβιάσουν τα όσα ισχύουν, αρκετοί ετοιμάζουν ξέφρενα ρεβεγιόν

Την στιγμή που ο κορονοϊός χτυπάει ανελέητα την Ελλάδα και ακόμη παραμένουν σε lockdown αρκετές περιοχές ορισμένοι σχεδιάζουν τα επόμενα πάρτι τους.

Οι αρχές είναι σε ετοιμότητα καθώς αρκετοί αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα ετοιμάζουν κορονο-πάρτι την Πρωτοχρονιά

Κορονο-πάρτι και lockdown

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρά τα μέτρα που υπάρχουν και παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών ότι θα είναι αμείλικτοι με όσους παραβιάσουν τα όσα ισχύουν, αρκετοί ετοιμάζουν ξέφρενα ρεβεγιόν.

Οι ειδικοί ωστόσο, προειδοποιούν ότι τα ρεβεγιόν θα φέρουν αύξηση κρουσμάτων. Με αποτέλεσμα μια νέα έκρηξη κρουσμάτων μπορεί να φέρει πιο κοντά ένα τρίτο κύμα της πανδημίας κορονοϊού.

Για τον λόγο αυτό, κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην συγκεντρωθούν στα σπίτια για τον εορτασμό, πλην των στενών μελών της οικογένειας, καθώς επισημαίνουν ότι ένας και μόνο ασυμπτωματικός φορέας να υπάρχει σε μία οικογένεια μπορεί να προκαλέσει διασπορά.

Πρόσφατα άλλωστε ότι η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου πρόσφατα είχε αναφέρει ότι αν βγουν οι μάσκες, υπάρχουν τραγούδια και κάποιος είναι ασυμπτωματικός, τότε αρκούν «μόλις 8 λεπτά για να αρχίσει η διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους».

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ – 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά, στο πλαίσιο των ελέγχων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Τα περιοριστικά μέτρα θα είναι ανάλογα με αυτά των Χριστουγέννων, αλλά οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα είναι εντατικότεροι.

«Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι μην χάσουμε την Πρωτοχρονιά ό,τι καταφέραμε να κερδίσουμε τα Χριστούγεννα», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος και προσθέτει: «Γιορτάζουμε με μέτρο και ευθύνη, προσέχουμε και παραμένουμε υγιείς».

Από αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 22:00 έως τις 5:00 το πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται.

Στο ρεβεγιόν με τον κωδικό 6

Όσον αφορά τη μετακίνηση των πολιτών προς τις οικογενειακές συναθροίσεις για τους εορτασμούς, θα πρέπει να στέλνεται με SMS στο 13033 ο κωδικός 6 ή να υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης.

Για τις μετακινήσεις την Πρωτοχρονιά, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όπως προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος θα υπάρξει επανάληψη του διημέρου των Χριστουγέννων «με ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ και στην αλλαγή χρόνου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τις ημέρες αυτές επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook