Ρεβεγιόν με selft test για όλους – Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τους ανεμβολίαστους

ρεβεγιόν-με-selft-test-για-όλους-τα-μέτρα-που-έ-1146014

Είκοσι έξι ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας που εφαρμόζει και που σύμφωνα με την κατάσταση που επικρατεί τώρα θα οδηγήσει στην εορταστική περίοδο με αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους αλλά με ανοιχτά καταστήματα.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι περιμένουν να εξετάσουν το αποτύπωμα των μέτρων που ήδη ισχύουν πριν προχωρήσουν σε νέα μέτρα τα οποία θα ισχύουν μόνο για τους ανεμβολίαστους και θα περιλαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες αύξηση των εβδομαδιαίων rapid tests και απαγόρευση εισόδου στην εστίαση ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους.

Αύριο άλλωστε συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών και στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν νέα μέτρα και εισηγήσεις, τα οποία θα έχουν στόχο κυρίως στους ανεμβολίαστους.

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής θα αφορούν ουσιαστικά τους ανεμβολίαστους, με τον κλοιό των περιορισμών να σφίγγει κι άλλο.

Οι ειδικοί θα προτείνουν απαγορευτικό και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης για όσους έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο. Δηλαδή δε θα μπορούν να επισκεφτούν εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους ούτε με rapid tests, συνθήκη που ισχύει μέχρι τώρα.

Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε τρία και όχι δύο rapid tests την εβδομάδα προκειμένου να πηγαίνουν στις δουλειές τους, ενώ, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να επιστρέφει η μάσκα για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μπορεί να απέρριψε κατηγορηματικά το lockdown, ωστόσο, ήταν πολύ προσεκτικός στη διατύπωσή του για πιθανά επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το Star η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Αν τα self test θα είναι δύο ή τρία θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η ιδέα, όμως, είναι τα ρεβεγιόν να γίνουν με ισχυρή σύσταση για τεστ. Συνεπώς, ο καθένας, εμβολιασμένος ή μη, θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, όπως θα κάνει και η Πορτογαλία. Σύμφωνα πάντα με το Star, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία.

«Φρένο» στα σενάρια νέων μέτρων με όπλο τον εμβολιασμό

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση βάζουν φρένο στα σενάρια νέων μέτρων για τις επόμενες μέρες, με όπλο το γεγονός ότι φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στους δείκτες της πανδημίας και την αύξηση των εμβολιασμών.

Εφιαλτικά σενάρια: «Τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε τους 20.000 θανάτους»

Η χώρα μας είναι δεύτερη στους εμβολιασμούς με 3η δόση, ενώ σχεδόν 387.000 πολίτες έκλεισαν ή έχουν κάνει πρώτη δόση εμβολιασμού σε διάστημα 16 ημερών, από τις 11 /11 ως τις 27/11. Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, τηρείται ακόμα στάση αναμονής και θα υπάρξει συντονισμός  σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις επόμενες μέρες.

Πηγή: in.gr

One thought on “Ρεβεγιόν με selft test για όλους – Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τους ανεμβολίαστους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook