Reuters: Συμφωνία Ελλάδας-Τρόικας για το δημοσιονομικό κενό

reuters-συμφωνία-ελλάδας-τρόικας-για-το-δημο-123998

troikaΤο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας για το 2014 έχει επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στους δανειστές, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Ελλάδα και οι ξένοι δανειστές έχουν γεφυρώσει τις διαφορές, που αφορούν στο ενδεχόμενο δημοσιονομικού κενού για το 2014, ξεπερνώντας ένα βασικό σημείο των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές που συμμετέχουν άμεσα στις διαπραγματεύσεις.

Η τελευταία αξιολόγηση της προόδου της Ελλάδας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, έχει καθυστερήσει από τον Σεπτέμβριο, σε μεγάλο βαθμό λόγω των διαφωνιών για το πώς η Αθήνα θα καλύψει το κενό στον φετινό προϋπολογισμό, το οποίο εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πλέον το βασικό θέμα στις διαπραγματεύσεις, δεδομένων των ισχυρών στοιχείων της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013.

Μία τρίτη πηγή προειδοποίησε πως είναι πολύ νωρίς να αναφερθεί πως το ζήτημα έχει επιλυθεί ολοκληρωτικά, αφού τα ολοκληρωμένα στοιχεία για το 2013 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα. Η Αθήνα αναμένει να δημοσιεύσει πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς να υπολογίζει το χρέος του ενός δισεκατομμυρίου του 2013, αλλά τα στοιχεία θα επιβεβαιωθούν επίσημα τον Απρίλιο.

Πηγή: enikos

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook