Ρέθυμνο: Γιατροί χωρίς εξειδίκευση καλούνται να κάνουν διακομιδές ασθενών

ρέθυμνο-γιατροί-χωρίς-εξειδίκευση-κα-835223

Ως μία εγκληματική πράξη που καλούνται συνειδητά να διαπράξουν χαρακτηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Υγείας, βάσει της οποίας καλούνται ακόμα και γιατροί χωρίς εξειδίκευση να προχωρούν σε διακομιδές διασωληνωμένων βαρέως πασχόντων ασθενών.

Θέση στο μείζον πρόβλημα που ανέκυψε -και το οποίο για την Κρήτη πλήττει κυρίως το νοσοκομείο Ρεθύμνου- πήρε και η ομοσπονδία των ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας, που καλεί τα μέλη της να μην εφαρμόσουν την εν λόγω τροπολογία που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.

Το πρόσφατο περιστατικό με την διακομιδή διασωληνωμένου ασθενούς -που η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή- σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Κατά την διακομιδή ο αναπνευστήρας σταμάτησε να λειτουργεί, με συνέπεια η εντατικολόγος που κατά τύχη εφημέρευε εκείνη την ημέρα, να πράξει -λόγω εξειδίκευσης- τα δέοντα γλιτώνοντας τον ασθενή από του χάρου τα δόντια.

«Στο Μάτι του Κυκλώνα» το Ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο από την Κρήτη

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ ΤVτο μέλος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Σαριδάκης, από την τροπολογία πλήττονται κυρίως τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία, στα οποία από την Κρήτη συγκαταλέγεται κυρίως το νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο μετρά μόλις 3 αναισθησιολόγους και 5 εντατικολόγους, την ίδια ώρα που το πρόβλημα δεν ακουμπά τα μεγάλα νοσοκομεία σε Ηράκλειο και Χανιά.

Η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου αποτυπώνεται στην έγγραφη διαμαρτυρία που υπογράφουν 36 γιατροί του ιδρύματος, οι οποίοι μιλούν για εγκληματική πράξη που καλούνται συνειδητά να διαπράξουν.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook