Ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας από Μητσοτάκη: Μήπως Πούτιν και Ερντογάν… παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη;

ρεσιτάλ-συνωμοσιολογίας-από-μητσοτά-1515312

Όσο οι υποκλοπές δεν φεύγουν από τον κορυφή της επικαιρότητας, τόσο εντείνεται η κυβερνητική επιχείρηση για αλλαγή της ατζέντας. Αυτή τη φορά με πρώτο βιολί τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας, ανακαλύπτοντας εξωτερικούς εχθρούς της κυβέρνησής του.

«Ο κ. Πούτιν δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν και ο κ. Ερντογάν το έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τι δείχνει αυτή φράση του πρωθυπουργού; Δύο πράγματα. Πρώτον, ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πλήττει την κυβέρνηση, η οποία κάνει το παν και για να φύγει από την κορυφή της επικαιρότητας και για να το απαξιώσει. Και, δεύτερον, ότι στην επιδίωξή της αυτή δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε όπλο, ακόμα και τα βαριά υπονοούμενα, εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του.

Ο κ. Μητσοτάκης επιστράτευσε ακόμη και τον Πούτιν και τον Ερντογάν, για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνησή του απειλείται από σχέδιο αποσταθεροποίησης εκπορευόμενο από το εξωτερικό. Αν και δεν συνέδεσε ευθέως τις υποκλοπές με το σχέδιο αυτό(το είχε κάνει πριν από μέρες ο Αδωνις Γεωργιάδης), ο πρωθυπουργός υπονόησε ότι, αν κυβερνούσαν οι αντίπαλοί του, θα ασκούσαν πολιτική η οποία θα ικανοποιούσε τον Πούτιν και τον Ερντογάν, γι’ αυτό και οι ηγέτες αυτοί δεν θέλουν τη δική του κυβέρνηση.

Πρόκειται, ασφαλώς, για υιοθέτηση ακραίας συνωμοσιολογίας, η οποία εν προκειμένω συνδυάζεται με ένα είδος σύγχρονης εθνικοφροσύνης. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Να μας πουν ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι σχέδιο …εχθρών της χώρας, για αν ανατραπεί η κυβέρνηση; Γι’ αυτό ο κ. Κοντολέων της ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη; Για να δώσει την ευκαιρία στον Πούτιν και στον Ερντογάν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση;

Η «λογική» αυτή, την οποία υιοθέτησε με τον επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός, παραπέμπει σε παλιές εποχές. Όταν η εθνικόφρων δεξιά κατηγορούσε τους πολιτικούς αντιπάλους τους είτε ως «εχθρούς του έθνους» είτε ως «συνοδοποιπόρους» τους.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του το κάνουν με «εκσυγχρονισμένο» τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «υπονομευτής» και το ΠΑΣΟΚ ο «συνοδοιπόρος». Στην πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης το είπε έτσι: «Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας Ανδρουλάκη ίσως δουν να τους προκύπτει τελικά Τσίπρας».

Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του φοβούνται την απώλεια της εξουσίας. Και καταφεύγουν στη χρήση «όπλων» που υπερβαίνουν ακόμα και τα πιο σκληρά πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο που αυτή η επιλογή δεν θα μείνει αναπάντητη. Και η πολιτική ζωή θα γυρίσει σε παλιές, μη ομαλές, εποχές.

Και για την ανωμαλία αυτή την πρώτη ευθύνη έχουν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ. Στο κάτω της γραφής ο δικός τους Κοντολέων παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη. Εκτός κι αν μας πουν ότι ήταν…πράκτορας του Πούτιν και του Ερντογάν.

Ας το πουν, για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

One thought on “Ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας από Μητσοτάκη: Μήπως Πούτιν και Ερντογάν… παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη;

  1. Το έχουν χάσει εντελώς!!!! Και αυτό φαίνεται και από τους βαλτούς της ΝΔ, που συνήθως αναρτούν ότι βλακεία τους έρθει στο ακατοίκητο, οι οποίοι δεν έχουν βγάλει κιχ έως τώρα σε όσα γράφονται και συνήθως τους προκαλούν να απαντήσουν. Πιθανόν να έχουν πάρει γραμμή από το κόμμα, προκειμένου να ξεχαστεί το θέμα. Αλλά δεν το βλέπω να ξεχνιέται έτσι εύκολα. Εκτός αν κάνει ακόμη πιο μεγάλη μ@λ@κί@ ο μετρ του είδους Κούλης, οπότε θα έχουμε αναβάθμιση και των σχολίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook