Ρεσιτάλ προπαγάνδας από την Ρωσική τηλεόραση: «Η Ουκρανία επιστρέφει στην κανονικότητα» με εικόνες από ρωσικό θέρετρο

ρεσιτάλ-προπαγάνδας-από-την-ρωσική-τη-1428239

Είναι γνωστό ότι η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας χρησιμοποιεί συχνά μεθόδους προπαγάνδας, όμως κάθε φορά ξεπερνά τον εαυτό της.

Οι προπαγανδιστές της κρατικής τηλεόρασης του Πούτιν πιάστηκαν επί το έργον, καθώς χρησιμοποιούσαν εικόνες από ρωσικό θέρετρο για να δείξουν πώς η ζωή «επιστρέφει στην κανονικότητα» σε μια πόλη της Ουκρανίας, την οποία έχει καταλάβει ο στρατός της Μόσχας.

Ρωσικό θέρετρο, με παιδιά να παίζουν, έδειξε η ρωσική τηλεόραση, αντί για την κατεστραμμένη ουκρανική πόλη

Το κανάλι NTV, θέλοντας να πείσει τον κόσμο για την κανονικότητα της ζωής στη Χερσώνα, έδειξε το Yeysk της Ρωσίας, που βρίσκεται 400 μίλια μακριά.

Το κανάλι, το οποίο ακολουθεί τη γραμμή που ορίζει το Κρεμλίνο, ισχυρίστηκε ότι η Χερσώνα είναι πλέον, υπό την κατοχή των εισβολέων του Πούτιν, μια ήσυχη και ειρηνική περιοχή, παρόλο που ο πόλεμος μαίνεται με όλο και σφοδρότερες συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Η ρωσική προπαγάνδα του NTV:

Η πραγματικότητα, φυσικά, είναι διαφορετική. Οι εισβολείς αντιμετώπισαν διαδηλώσεις από τους κατοίκους της πόλης, όταν εισέβαλαν σε αυτή, ενώ πλέον ένα σημαντικό μέρος της έχει καταστραφεί και έχουν μείνει μόνο συντρίμμια. Σίγουρα, η πραγματική εικόνα δεν θυμίζει τις χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές που παρουσίασε το προπαγανδιστικό βίντεο της ρωσικής τηλεόρασης.

Οργή στην Ουκρανία για τη ρωσική προπαγάνδα

Μάλιστα, ο παρουσιαστής του NTV είπε πως «γενικά, η ζωή στη Χερσώνα, αφού έφυγαν οι εθνικιστές μαχητές, επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα. Μητέρες με καροτσάκια περπατούν στα πάρκα, παιδιά παίζουν στις παιδικές χαρές… Καταστήματα, βενζινάδικα λειτουργούν κανονικά».

Φυσικά, το βίντεο που έδειξε το κανάλι έδειχνε πράγματι τέτοιες εικόνες, όμως αυτές προέρχονταν από το Yeysk, μια πόλη-θέρετρο της Ρωσίας, που βρίσκεται κοντά στην Αζοφική Θάλασσα.

Οι εικόνες προκάλεσαν την οργή των Ουκρανών από την πόλη, που κάλεσαν σε αναρτήσεις τους στα social media τους Ρώσους να δείξουν αυτό το βίντεο στους ηλικιωμένους παππούδες τους και στους γονείς τους για να κατανοήσουν τα ψέματα του Πούτιν.

Το κανάλι NTV ανήκει στην Gazprom Media, που είναι η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία Μέσων Ενημέρωσης και θυγατρική της Gazprom.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook