Ρεσιτάλ ανευθυνότητας: Βγήκε, λιποθύμησε από το μεθύσι και έχασε στικάκι με τα προσωπικά δεδομένα… ολόκληρης πόλης

ρεσιτάλ-ανευθυνότητας-βγήκε-λιποθύμ-1473170

Για πολλούς, τα ποτά μετά τη δουλειά είναι ένας συνηθισμένος τρόπος χαλάρωσης μετά από μια πολυάσχολη εβδομάδα.

Όμως, ένας εργαζόμενος στην Ιαπωνία θα μπορούσε να νοσηλεύει για ένα παρατεταμένο μεθύσι, αφού έχασε ένα στικάκι USB μετά από μια νυχτερινή έξοδο με συναδέλφους. Γιατί; Περιείχε τα προσωπικά στοιχεία σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων.

Ο άνδρας τοποθέτησε το στικάκι στην τσάντα του πριν από μια βραδιά ποτού στην πόλη Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα. Πέρασε αρκετές ώρες πίνοντας σε ένα τοπικό εστιατόριο προτού τελικά λιποθυμήσει στο δρόμο, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν τελικά συνήλθε, συνειδητοποίησε ότι τόσο η τσάντα του όσο και το memory stick έλειπαν, όπως αναμεταδίδει το CNN.

Ο ιαπωνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK αναφέρει ότι ο άνδρας, που λέγεται ότι είναι γύρω στα 40, εργάζεται για μια εταιρεία που έχει αναλάβει την παροχή παροχών σε νοικοκυριά που απαλλάσσονται από τον φόρο.

Είχε μεταφέρει τα προσωπικά στοιχεία όλων των κατοίκων της πόλης στο στικάκι το βράδυ της Τρίτης, πριν συναντήσει συναδέλφους του για νυχτερινή έξοδο στην πόλη.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι το στικάκι περιελάμβανε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τις διευθύνσεις όλων των κατοίκων της πόλης. Περιελάμβανε επίσης πιο ευαίσθητες πληροφορίες, όπως φορολογικά στοιχεία, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες για τις οικογένειες που λαμβάνουν κοινωνική ασφάλιση.

Ευτυχώς για τον άνδρα, οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι τα δεδομένα που περιείχε ο δίσκος είναι κρυπτογραφημένα και κλειδωμένα με κωδικό πρόσβασης. Πρόσθεσαν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη ότι κάποιος προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες.

Όμως, το ντροπιαστικό περιστατικό προκάλεσε την απολογία των αξιωματούχων, με τον δήμαρχο της πόλης και άλλους ηγέτες να υποκλίνονται σε απολογία προς τους κατοίκους. «Λυπούμαστε βαθύτατα που έχουμε πλήξει βαθύτατα την εμπιστοσύνη του κοινού στη διοίκηση της πόλης», δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Αμαγκασάκι σε συνέντευξη Τύπου.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook