Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ζητάει την παραίτηση του Τραμπ το συντομότερο δυνατόν

ρεπουμπλικάνος-γερουσιαστής-ζητάει-1162351

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Πατ Τούμεϊ δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

«Πιστεύω ότι το καλύτερο για τη χώρα μας είναι να παραιτηθεί ο πρόεδρος και να φύγει το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Τούμεϊ μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι πιθανό, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο», πρόσθεσε.

Ο Τούμεϊ επανέλαβε αυτήν τη θέση λίγο αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Νωρίτερα την Κυριακή, ένας Δημοκρατικός βουλευτής, ο Τεντ Λου, είπε ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο συνάδελφός του Τζέιμς Κλάιμπουρν δήλωσε το απόγευμα ότι το άρθρο της παραπομπής ενδέχεται να φτάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων «την Τρίτη ή την Τετάρτη», αλλά σίγουρα αυτήν την εβδομάδα.

Ζοζέπ Μπορέλ: Τα αδιανόητα γεγονότα της Τετάρτης δείχνουν πόσο ζημιωμένη είναι η αμερικανική κοινωνία από τη διοίκηση Τραμπ

Στο μεταξύ, τον διχασμό που επικρατεί στην αμερικανική κοινωνία μετά από την τετραετία της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με ανάρτησή του στο μπλογκ του, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρξει αντίσταση «σε κάθε δημαγωγική έκρηξη από λαϊκιστές ηγέτες, σε κάθε εκρηκτική ρητορική και ρητορική μίσους από δημαγωγούς».

«Τα αδιανόητα γεγονότα της Τετάρτης δείχνουν πόσο ζημιωμένη και διχασμένη είναι η αμερικανική κοινωνία μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης Τραμπ» τονίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Συμπληρώνει ότι «αυτό που είδαμε την Τετάρτη ήταν μόνο το αποκορύφωμα των πολύ ανησυχητικών εξελίξεων που σημειώθηκαν παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να αποτελεί κάλεσμα αφύπνισης για όλους τους υποστηρικτές της δημοκρατίας. Να καταπολεμήσουμε την ψευδαίσθηση και τις επιθέσεις κατά των δημοκρατικών αξιών και να ξεπεράσουμε τoυς διχασμούς των κοινωνιών μας. Όχι μόνο στις ΗΠΑ. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες –στην αντιπολίτευση και επίσης όλο και περισσότερο στην εξουσία– έτοιμοι να υπονομεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Πηγή: topontiki.g

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook