Ρεκόρ πωλήσεων σημειώνει η αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα «Becoming»

ρεκόρ-πωλήσεων-σημειώνει-η-αυτοβιογρ-836187

Ένα από τα πιο επιτυχημένα απομνημονεύματα στην ιστορία θεωρείται το βιβλίο «Becoming» της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Από την κυκλοφορία της στις 13 Νοεμβρίου, η αυτοβιογραφία, στην οποία η Μισέλ Ομπάμα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την περίοδο που πέρασε στον Λευκό Οίκο μαζί με τον σύζυγό της, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν τις κόρες τους, Μάλια και Σάσα, έχει πουλήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, το «Becoming» αποτελεί τα απομνημονεύματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

«Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να είναι τα πιο επιτυχημένα απομνημονεύματα στην ιστορία» ανέφερε ο Τόμας Ρέιμπ, διευθύνων σύμβουλος του πολυεθνικού ομίλου, Bertelsmann στον οποίο ανήκει ο εκδοτικός οίκος, σε δήλωσή του στη «Wall Street Journal».

Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος του Penguin Random House, Μάρκους Ντόλε σημείωσε: «Δεν γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία με τον Penguin Random House, να έχουμε πουλήσει ποτέ 10 εκατομμύρια αντίτυπα των απομνημονευμάτων».

Παρά το γεγονός ότι ο επίσημος αριθμός πωλήσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, το «Becoming» έγινε αμέσως επιτυχία.

Από τις πρώτες 15 ημέρες που κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία, κατόρθωσε να αναρριχηθεί στο νούμερο 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γερμανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post».

Σύμφωνα με το BBC, κατά το διάστημα αυτό, περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήθηκαν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά, ενώ έγινε το Νο1 σε πωλήσεις βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα.

Μάλιστα, στο Ηνωμένο Βασίλειο έγραψε ιστορία, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει κάθε άλλο βιβλίο σε πωλήσεις την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων.

Η Μισέλ Ομάμπα έγινε επίσης η δεύτερη γυναίκα συγγραφέας με το κορυφαίο σε πωλήσεις βιβλίο την περίοδο των Χριστουγέννων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το 2008 με το βιβλίο «Harry Potter and the Deathly Hallows» (Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου) όπως ανέφερε το Fortune.

Αντιθέτως, τα απομνημονεύματα του Τζορτζ Μπους «Decision Points» και «My Life» του Μπιλ Κλίντον πούλησαν μόνον 2 εκατομμύρια αντίτυπα δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό W, η Μισέλ Ομπάμα αφιέρωσε πολύ χρόνο σε περιοδεία για την προβολή του βιβλίου, συγκεντρώνοντας τεράστιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, κάτι που, προφανώς, συνέβαλε στην επιτυχία του βιβλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook