Ρεκόρ… νόσησης με κορονoϊό: Μετά από 78 συνεχόμενα θετικά τεστ προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη λοίμωξη

ρεκόρ-νόσησης-με-κορονoϊό-μετά-από-78-συ-1203525

Το ρεκόρ, του ασθενή με την πιο μακροχρόνια καταγεγραμμένη μόλυνση από κορονοϊό, κατέχει ένας 56χρονος Τούρκος, ο οποίος νοσεί 14 συνεχόμενους μήνες, όπως μαρτυρούν τα 78 συνεχόμενα θετικά τεστ.

Όταν ο Μουζαφέρ Καγιασάν προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, έπασχε από λευχαιμία.

«Υποψιάζομαι ότι είναι η γυναικεία εκδοχή της Covid, έχει πάθει εμμονή μαζί μου» είπε την περασμένη εβδομάδα, όταν για άλλη μια φορά το τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό.

Επί εννέα μήνες βλέπει την εγγονή του πίσω από μια γυάλινη πόρτα

Εννέα μήνες στο νοσοκομείο και πέντε μήνες σχεδόν πάντα μόνος στο διαμέρισμά του τον έχουν αποκόψει από τον έξω κόσμο. Η εγγονή του, η Άζρα, μένει στον κήπο όταν τον επισκέπτεται και μιλούν μέσα από τη γυάλινη πίσω πόρτα του σπιτιού. «Θα παίξω μαζί σου όταν γίνω καλά» της είπε, δίνοντάς της ένα πλαστικό παιχνίδι-τηλέφωνο.

Οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς που προσβάλλονται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 διατρέχουν κίνδυνο παρατεταμένης μόλυνσης, με σοβαρό, οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρσι στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Άλλη μελέτη, της Leukemia & Lymphoma Society, δείχνει ότι ένας στους τέσσερις ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους δεν παράγει ανιχνεύσιμα αντισώματα, ακόμη και αν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου.

Δεν μπορεί να εμβολιαστεί

Ο γιατρός του Καγιασάν, ο Σεράπ Σιμσέκ Γιαβούζ, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών και κλινικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, είπε ότι η δική του περίπτωση είναι η πιο μακροχρόνια που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα. Οι ειδικοί τον παρακολουθούν στενά, για την περίπτωση που αναπτύξει κάποια παραλλαγή του κορονοϊού.

«Η περίπτωση ενός ασθενούς που βγαίνει θετικός (στα τεστ) επί 441 ημέρες δεν είναι κάτι που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα», είπε ο Τσαγκρί Μπούκε, λοιμωξιολόγος και κλινικός μικροβιολόγος στο νοσοκομείο Ατζιμπάντεμ.

Λόγω των θετικών τεστ, ο Καγιασάν δεν μπορεί να εμβολιαστεί, αφού οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν πρώτα να αναρρώσουν για να κάνουν το εμβόλιο. Ο Καγιασάν, που εκτός των άλλων έχει χάσει την όσφρηση και τη γεύση του, ζητά από τις αρχές τουλάχιστον να χαλαρώσουν κάπως την απομόνωσή του.

Ο γιος του, ο Γκοκάν Καγιασάν, είπε αστειευόμενος ότι ο πατέρας του ήταν ανέκαθεν «θετικός» άνθρωπος, αλλά όχι κατ’ αυτόν τον τρόπο. Λέγαμε συνέχεια πόσο θετικός είναι και τώρα βρέθηκε θετικός (στην Covid) και δεν μπορεί να γίνει αρνητικός. Ο ίδιος λέει ότι κόλλησε στο κόκκινο φανάρι και δεν μπορεί να το περάσει», είπε.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook